Muzika Top

Gispy Kingsi rasplesali publiku u Zetri

Svjetski poznati muzički sastav “Gipsy Kings” upriličio je sinoć u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu dugo očekivani koncert.

Dobitnici Grammyja koje predvodi maestralni Nicolas Reyes, koncert su otvorili pjesmom Galaxia, a potom su se na repertoaru našle Quiero saber te hit Jobi joba kojim su rasplesali sve prisutne u olimpijskoj dvorani. Slijedile su pjesme Pharaon, Para para, Liam..

Publika je skoro sat i po uživala u jedinstvenom zvuku, spoju flamenca, popa i tradicionalne narodne muzike.

Dok smo čekali na početak koncerta, pitali smo neke od posjetilaca šta očekuju od ove poznate grupe.

„Čak sam iz Gradačca došla da bih prisustvovala koncertu jer mislim da se to ne smije propustiti. Vidim da je Zetra puna, mislim da će biti baš spektakl. Kad bi me neko pitao koju bih pjesmu izdvojila, teško mi je reći jer je svaka bolja od bolje. Imam lijepo sjećanje na njihov koncert u Skenderiji koji je ispunio sva moja očekivanja, ali sudeći po večerašnjoj atmosferi bit će još bolje“, poručuje Enisa Skenderović.

„Gipsy Kingsi su odlučili da dođu na moj rođendan da sviraju, tako da mi je to jedan od najboljih poklona u životu. Otkako sam počeo svirati gitaru s 15 godina prvi bend koji sam slušao su bili upravo oni. Uvijek su s emocijom prenosili muziku i svoj izričaj, tako da sam presretan što sam večeras ovdje i što imam priliku da ih slušam“, rekao je Dino Džihić.

Zvanična turneja Gipsy Kingsa započinje tek 15. maja, nastupom u čuvenom Royal Albert Hallu u Londonu, a datum koncerta u Sarajevu ubačen je na insistiranje frontmena Nicholas Reyesa mimo rasporeda turneje.