Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Pet mitova o muškarcima u koje žene i dalje vjeruju

Žene su sklone drugim ženama dijeliti nevjerovatnu količinu neprovjerenih savjeta, zbunjivati ih dezinformacijama i širiti mitove o muškarcima i muško-ženskim odnosima. Ali, prava istina jest da žene ne znaju o muškima onoliko koliko misle da znaju.

Neka mišljenja o jačem spolu, kada je riječ o njihovom odnosu prema nježnijem spolu, toliko su se uvriježila da su postala pravilo, a ustvari imaju jako malo veze sa stvarnim stanjem stvari.

Zato su muškarci napokon odlučili progovoriti i srušiti pet najvećih mitova o njima u koje žene i dalje vjeruju. Naravno, i ovdje postoje iznimke pa sigurno postoje i muškarci koji više vole biti lovci nego lovina i koji se boje nezavisnih žena.

1. Neće vas poštivati ako spavate s njim na prvom spoju

Istina je: svejedno je poseksate li se na prvom ili stoprvom spoju. Seks, odnosno njegovo odgađanje, ne utječu na to koliko će vas muškarac poštivati. Ako donesete takvu odluku na temelju vašeg vjerovanja što će druga osoba misliti o vama, a to nije ono što želite, mogli biste se jako razočarati.

2. Muškarci vole biti lovci
Tačnije je da muškarci moraju biti lovci, jer se to od njih očekuje, nego da to vole. Jačem spolu malo je koja druga situacija stresnija od one kada moraju prići nepoznatoj ženi i riskirati odbijanje i poniženje. Muškarci bi se sa ženama odmah mijenjali za tu ‘nepravedno‘ im dodijeljenu ulogu. Zato, cure, prestanite biti lovine i slobodno vi krenite u lov! Dečkima će to biti veliko olakšanje.

3. Muškarac ne može biti prijatelj sa ženom osim ako ne želi spavati s njom
Momcima je ovo često tema rasprava, ali saglasni su oko toga da je ideja da muškarac i žena ne mogu biti prijatelji, a da među njima nema seksualne privlačnosti, čista laž.

Daleko od toga da muškarac svoju prijateljicu ne može smatrati atraktivnom, ali to ne znači da želi i spavati s njom. Dakle, muški su sposobni družiti se sa ženama s kojima ne mogu ni zamisliti da budu seksualno intimni.

4. Muškarci više vole kad nešto ostane neotkriveno
Više od toga da vas vidi u dekoltiranoj majici, uskim trapericama, seksi donjem rublju ili omotanu ručnikom friško istuširanu, muškarac vas voli vidjeti – potpuno golu.

Naravno, vaš partner uzbudit će se i na samu pomisao da skine sve s vas i uživat će dok mašta o tome, ali još će mu veći užitak biti kada vas zaista ugleda bez ijedne krpice na vama.

5. Muškarci se boje nezavisnih žena
Ova neistina naročito ne vrijedi za muške mlađe od 40. Oni se vole družiti, poznavati, raditi i biti u vezi s jakim i nezavisnim ženama. Mnogi muškarci nikada se ne bi ni upuštali u odnos sa ženom koja nije takva.

Ako se muškarac i boji samouvjerene žene, to je zato jer njemu nedostaje samopouzdanja zbog čega se osjeća ugroženim, a najviše ga zabrinjava što će njegovi prijatelji misliti o tome. Suprotno tome, samouvjereni partner bit će ponosan na svoju jaku, neovisnu partnericu, a neće misliti da mu je time oduzeta muškost, prenosi Dnevnik.hr.

 

Informer.ba