Izdvojeno Lifestyle Showbiz

SAMO ZA PAMETNE DJEVOJKE: Evo kako da nađete dečka!

Ako vas krasi ljepota, ne bi trebalo da imate problema da nađete dečka – osim ako ste i lijepe i pametne, onda možete imati poteškoća. Jeste li primjetili da se muškarci plaše pametnih žena?

Naravno da nećete glumiti “glupaču” po cjeli dan kako biste se dopali muškarcima, ali ponekad je pametnije ne pokazati svoju intelektualnu nadmoć. Evo zašto:

Istina, žene su napokon dokazale da su ravnopravne s muškarcima, zbog čega bi sad napravile korak unazad? Odgovor je jednostavan – istraživanja su pokazala da ako ste uvijek u pravu i uvijek znate odgovore na sva pitanja, vaš dečko će se osjećati ugroženo.

Prije nego što odreagujete kao prava feministkinja i krenete ljutito da se protivite ideji da ponekad treba prećutati da nešto znate, razmislite ima li u tome barem malo istine.

Muškarci su ponekad kao djeca, zar ne? Da li biste djetetu, koje želi da vam se pohvali da je naučilo da pere sudove, rekli da nema pojma i sami završili posao? Ili ćete odglumiti da ste impresionirani i pohvaliti njegovu vještinu?

Nije potrebno da pred frajerom glumite da ne razumijete kako se mijenja sijalica, nego samo ne treba pokazati svoje sposobnosti onda kada se on osjeća ugroženo, odnosno, treba i njemu ostaviti prostora da bude pametan.

Isto kao što bi vama išao na živce frajer koji na svako pitanje ima tačan odgovor, vjerovatno i frajerima idu na živce žene koje znaju baš sve što ih pitate. Dakle, ne morate glumiti da ste pali s Marsa, ali tu i tamo nije loše i muškarcu dozvoliti da ispadne pametan, čak i ako ste mnogo pametniji od njega.