Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Savladajte umjetnost flertovanja

Usavršite umjeće zavođenja razgovorom – bilo da upoznajete muškarca preko interneta, tokom noćnog izlaska ili dok čekate u redu u supermarketu.

VJEŽBAJTE FLERTOVANjE

Vježbom do savršenstva, kaže dobra stara poslovica. Flertujte gdje god da se nalazite. Nemojte da se plašite da ćete ostaviti utisak nametljive osobe. Poenta je u tome da ćaskate s ljudima kako biste se i vi i oni osjećali dobro. Vodite neobavezne razgovore s trgovcima, poštarima, kolegama na poslu…, sa svima koje srećete u svakodnevnom životu.

I LOŠE ISKUSTVO JE DOBRA LEKCIJA

Prilazak zgodnom neznancu u kafiću ili sastanak “na slijepo” vrlo su stresna iskustva. Prihvatite činjenicu da je vaš strah prirodan i normalan, a na svaki razgovor koji vodite s novom osobom gledajte kao na vježbu. Ako nešto pođe po zlu, slijedeći put nećete napraviti istu grešku.

NE GUBITE VRIJEME

Ako vidite nekoga s kim želite da razgovarate, ne oklijevajte, pogotovo ako ste s dotičnom osobom već ostvarili kontakt pogledom. Priđite i započnite koverzaciju.

UPOTREBA FRAZA

Nemojte potpuno isključiti upotrebu uobičajenih i izlizanih fraza. Ukoliko se deset minuta s nekim gledate i taj vam netko uzvraća pogled, započinjanje razgovora s rečenicom: „Dolaziš li ovdje često?“ vjerovatno će mu biti simpatično. Nije loš način za probijanje leda.

PROVJERITE DA LI JE SLOBODAN

Ako su zauzeti, samo gubite vrijeme. Uz jednostavno i duhovito pitanje: „Pa, hoće li tvoja djevojka biti ljubomorna, ako ti platim piće?“, dobićete odgovor da li je teren slobodan.

OBRATITE PAŽNjU NA GOVOR TIJELA

Neverbalni znakovi su važan dio u procesu zavođenja. Gledanje u oči tokom razgovora vrlo je zavodljivo, jer sugerše samouvjerenost i podstiče emocionalnu povezanost.

SLUŠAJTE I PONAVLjAJTE

Slušajte šta govori, čak i ako se radi o običnom ćaskanju o vremenu, i aktivno učestvujte u konverzaciji. Primijenite i ovaj provjereno dobar trik: u nekom trenutku suptilno u razgovor ubacite nešto što je tokom večeri rekao. Možda to neće pokazati, ali budite uvjerene da vas je registrovao kao nekog ko umije da sluša drugu stranu.

NE VODITE INTERVJU

Nemojte da mu pokazujete da vam je zanimljiv tako što ćete ga bombardovati pitanjima, jer će se osjećati kao da je na razgovoru za posao.

NE HVALITE SE

Samouvjerenost i svijest o sopstvenom uspjehu je dobra osobina, ali dok flertujete sa muškarcem koga želite da zavedete, ne pretjerujte sa hvalisanjem i samoreklamiranjem, jer ćete ostaviti utisak nadobudne i samožive osobe.

IZBJEGAVAJTE PREOZBILjNE TEME

Zavođenje ne toleriše razgovor o politici i religiji. Ne samo da ćete djelovati suviše ozbiljno, već riskirate da upadnete i u žustru raspravu, ako se ispostavi da muškarac vaših snova ima potpuno drugačije stavove po nekih pitanjima. Držite se lakših tema dok se bolje ne upoznate.

NEMOJTE PRIZNATI DA STE NERVOZNI

Ako u prisustvu muškarca koji vam se dopada osjećate nervozu, nemojte se ni slučajno zbog toga izvinjavati, kako ne biste razgovor vodili u atmosferi nelagodnosti. Nemojte se ni šaliti na račun sopstvene nervoze, jer će svi vaši napori da izgledate opušteno i samouvjereno time pasti u vodu. Održavajte konverzaciju aktivnom pa će vam tok razgovora odvratiti pažnju od nervoze.

 

Blic/Informer.ba