Izdvojeno Muzika Showbiz Udarno

Srbija: Peticija protiv Merlina, on je srbomrzac

Prema pisanju beogradskog Kurira, vijest da će Dino Merlin u decembru održati čak tri koncerta u Beogradu, razljutila je jedan broj ljudi u Srbiji, koji su organizovali internet peticiju za bojkotovanje nastupa našeg  pjevača.

Na ovoj internet stranici  kreatori peticije ostavili su mogućnost zainteresovanima da daju svoje podatke i da se eventualno pridruže u bojkotu koncerata koje će Merlin održati 7., 8. i 9. decembra u Beogradskoj areni, pišu beogradske Vesti.

”Ovaj umjetnik je veliki srbomrzac, pored pjesme ‘Da te nije Alija’, koju je posvetio u ratu tadašnjem predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću i ”zelenim beretkama. Isti je izdao album na kojem je pisalo ‘Zabranjeno za Srbe i pse”. Isti taj naziv stoji mu na ulazu u njegov kafić”, piše u opisu online peticije, prenosi beogradski Kurir.

 

Kurir/Informer.ba

 

3 Comments

Click here to post a comment
  • hahaha odmah ga blate! kao prvo Dino Merlin nema kafić, već magazu i ja živim u blizini njegove te magaze i nema ništa napisano osim gitara :D

  • Pjesma je posvecena njegovom najboljem prijatelju Aliji Miladinu koji je poginuo u ratu i zbog toga je bio u ludnici 1994 godine!poslat u njemacku na lijecenje, i posvetio pjesmu”nedostajes”-za posmatrace tako sam cudan!Dino Merlin je izjavio da mrzi cetnike!zbog toga! a ne srbe! nego ga onaj sin od alije izetbegovica bakir pozvao da pjeva kod njega i nudio mu novac a Dino Merlin je samo rekao: ko se snasao u ovoj pjesmi,pronasao se,ali ja znam za koga je posvecena!