Izdvojeno Showbiz

Striptizeta s kalašnjikovom hara Amerikom

Lee Grace Dougherty, 26-godišnja ‘egzotična plesačica’, sa svojim je 21-godišnjim bratom Ryanom i njihovim 26-godišnjim polubratom krenula na pljačkaški pohod Amerikom.

Ova porodićna banda s Floride bježi pred zakonom od 2.augusta kada su se dali u bijeg nakon što ih je policajac pokušao zaustaviti zbog saobraćajnogprekršaja.

Iako su tom prilikom na policajca otvorili vatru iz kalašnjikova, niko nije nastradao, osim policijskog automobila koji je zbog probušenih guma morao prekinuti lov na kriminalce.

Razlozi za takvu naglu reakciju još uvijek nisu utvrđeni, no sumnja se da su se dali u bijeg jer su traženi zbog kršenjauslovnih kazni.

Kasnije tog dana viđeni su oko 300 kilometara dalje kako pljačkaju banku. Sa sobom su odnijeli još uvijek nepoznatu količinu novca.

Svi članovi porodice imaju zanimljive dosjee, pa je tako Lee Grace nedavno razbila auto i pobjegla s mjesta nesreće, a 21-godišnji Ryan je osuđen na 12 godina uslovne kazne jer je putem MySpacea 11-godišnjoj djevojčici poslao preko 400 poruka eksplicitno seksualnog sadržaja.

Jedan od uslova da ne završi u zatvoru bio je i da se registruje kao seksualni prijestupnik, što je propustio učiniti. FBI vjeruje da je to vjerojatno glavni razlog zbog kojeg su pobjegli.

Od tada su navodno viđeni kako pljačkaju u nekoliko saveznih država, a njihovo konačno odredište još je nepoznato. Jedini kontakt koji su ostvarili s ostatkom porodice otkako su u bijegu bila je SMS poruka majci u kojoj je pisalo samo: ‘Svi kad-tad moramo umrijeti’.

Njihova majka poslala im je i poruku putem televizije u kojoj kaže: ‘Jedina sigurna, jedina ispravna, jedina dobra stvar koju sada možete napraviti je predati se. Samo majka zna da ste zapravo dobre osobe. Molim vas da mi pokažete da sam u pravu… učinili ste neke velike greške, ali do sada još uvijek niko nije ozlijeđen. Volim vas’, prenosi New York Post.

Manje optimističan je Brendon Bookman, 43-godišnji zaručnik striptizete, dva puta razvedeni profesor matematike koji je uhapšen zbog porodičnog nasilja isti dan kada je njegova draga razbila auto i pobjegla s mjesta nesreće. On je dao samo kratku izjavu: ‘Ne vjerujem da će se ovo dobro završiti’.

U pretresu kuće u kojoj je živjela porodica pronađen je podzemni bunker u kojem se vjeruje da su skladištili oružje, te da su trenutno naoružani do zuba. To potrvđuju i poruke koje je Lee Grace ostavljala po društvenim mrežama od kojih su samo neke: ‘Volim biti na farmi, pucati u ljude i razbijati aute’; ‘Seljačina sam i ponosna sam na to! Volim raditi nered sa svojom braćom’.

Zadnji u nizu tragova koje policija provjerava ukazuje da bi trio mogao biti u mjestu Chattanooga u državi Tennessee.

 

Net.hr/Informer.ba