Izdvojeno Lifestyle Showbiz Udarno

Strogo čuvane tajne: Kako žene varaju?

Žene varaju gotovo u jednakoj mjeri kao i muškarci, ali još uvijek postoji mišljenje kako su takve žene iznimka, a ne pravilo. Tabloidi nam na dnevnoj bazi serviraju priče o muškarcima koji su bili nevjerni, a ako izuzmemo Kristen Stewart i još nekoliko poznatih preljubnica, popis nevjernih žena je puno kraći.

Istina je puno drugačija: Žene varaju sve više i češće, pa tako statistike od prije 20 godina pokazuju da ih je oko 9 posto bilo nevjerno u vezi, a danas je taj broj dosegao 22 posto. Uzmite u obzir da su to samo one žene koje priznaju nevjeru. Nije stvar u tome da žene varaju rjeđe, stvar je u tome da varaju bolje.

Znamo čuvati tajne

“Žena zna čuvati tajnu” – rečenica koju će mnogi smatrati oksimoronom samo je krivo interpretirana. Stereotipi postoje s razlogom, a iako je opće poznato da će prosječno žensko društvo u roku od sat vremena pretresti sve tajne koje ima u arhivi, žene su jako dobre u čuvanju tajni, ako su tajne važne. Trač o susjedi koja se smuca s mlađim tipom dok joj je muž na poslu je jedno, ali tajnu koja ima veze s nama čuvat ćemo kao najvrjednije blago. Tajna o našem ljubavniku spada u tu kategoriju.

Laži o seksu su naša specijalnost

Svaki tip će nas pitati s koliko smo muškaraca spavale prije njega, i svakome ćemo lagati u oči. Opće je poznato da žena “gubi na vrijednosti” ako je spavala s previše muškaraca, pa nam laganje i prikrivanje dolazi prirodno. Tu je i ono drugo pitanje o seksu: Kada nas muškarac pita kako je bilo, reći ćemo “Super!” – čak i ako je bilo katastrofalno. Ovakav trening nas osposobljava da lažemo i o seksu za koji niko ne smije saznati.

Pažljive smo

Velik je broj prevara otkriven upravo zbog nepažnje: Ruž na ovratniku, tuđe gaćice u stanu, kondom koji je muškarac bio previše lijen baciti u smeće – muškarci su jednostavno nepažljiva bića. Žena koja vara će naći savršeno mjesto na kojem nema šanse da ju netko otkrije, pregledati odjeću, otuširati se kako ne bi mirisala po drugom muškarcu: Mi smo pedantna bića, i spremne smo ukloniti dokaze do te mjere da ih ni članovi CSI-a ne bi mogli otkriti.

Informer.ba