Izdvojeno Jet set Showbiz

Supruga Kobe Bryanta zatražila razvod

Supruga Kobe Bryanta, zvijezde Los Angeles Lakersa, Vanessa Bryant predala je zatjev za razvod poslije 10 godina braka.

U zahtjevu za razvod braka navela je nepomirljive razlike između supružnika. Online izvori tvrde da supružnici nisu imali predbračni ugovor kada su se vjenčali, te će prema tome pola bogastva koje je Bryant stekao igrajući za Lakerse pripasti njegovoj supruzi.

Bryantovi su sklopili brak 2001. godine i imaju dvije kćerke: Natalia (8) i Gianna (5).  Prema zatjevu za razvod koji je predala Vanessa navedeno je da traži puno starateljstvo nad kćerkama, što je zatražio i Kobe Bryant.

2003.  godine Kobe Bryant je bio optužen za seksualni napad na 19-godišnjakinju koja je tada radila u hotelu Colorado gdje je Bryant odsjeo. Bryant je priznao da je imao seksualni odnos sa djevojkom, ali je tvrdio da su oboje dobrovoljno pristali.

Vanessa Bryant je podržala svog supruga tokom skandala tvrdeći: ”Znam da je moj muž počinio grešku – grešku preljuba. On i ja moramo riješiti to unutar našeg braka i učiniti ćemo tako. Ali on nije kriminalac.

Godinu dana kasnije optužbe protiv Bryanta su odbačene jer tužilac nije nastavio suđenje. Ova NBA zvijezda kupila je svojoj supruzi prsten vrijedan 4 miliona američkih dolara za vrijeme ovog skandala.

 

 

ABCnews.go.com/Informer.ba