Izdvojeno Lifestyle Showbiz

Tipovi muškaraca koji nisu za vezu

Određeni tipovi frajera uvijek nam ostanu pri srcu, ali bez obzira na to jeste li bili samo u kinu ili ste imali seks za jednu noć, s nekim se muškarcima jednostavno ne treba upuštati u ozbiljniju vezu.

Mnogi muškarci ostaju u vezama premda im to uopšte nije cilj niti želja. Ovaj tip muškarca u vezi je jer trenutno nema ništa bolje na vidiku. A kad se na horizontu pojavi nova ljepotica, brzo će dignuti sidro i ostaviti vas bez puno razmišljanja. S ovakvim muškarcima ne možete računati na ozbiljnu vezu jer su neiskreni i nema temelja za nešto više od dobrog provoda.

Nisam tip za vezu

Vječni neženja koji voli izlaziti, ali se ne voli vezati jer je zbog loših iskustava u prošlosti ogorčen na žene. Prepoznaćete ga kada počne pričati o strašnoj psiho bivšoj djevojci koja je previše tražila od njega. Osim ljubavnih rana koje su mu nepravedno zadane, moguće je da je nestabilan zbog problema u djetinjstvu, primjerice razvoda roditelja. Zato misli da on nije za stalnu vezu niti mu je potrebna ljubav. Moguće je da će stavove promijeniti kada upozna onu pravu, ali ipak ga je bolje izbjegavati jer ni on sam ne zna da će se to dogoditi.

Nakon par sastanaka možda vas čeka neugodno iznenađenje

Mnogi muškarci ne mogu biti posvećeni vezi ako prije nisu pronašli neku svrhu ili barem našli posao da mogu graditi svoje samopouzdanje. Dok se to ne ostvari, nisu spremni ulagati u vezu i biti joj posvećeni. Ovakvi tipovi obično su rastreseni i ni sami ne znaju što bi trebali činiti, ali su zapravo dobri ljudi. Ako ste se zapalili baš za ovakvog tipa, povežite se preko neke društvene mreže poput Facebooka i s vremena na vrijeme provjerite njegov status.

On ima plan – za ostatak života

U potpunosti suprotan od malo prije spomenutog izgubljenog dječaka, ovaj tip muškarca sve je već isplanirao do zadnjeg detalja i ostaje pitanje hoćete li se vi uklopiti u njegov životni scenarij. Ako vam kaže da trenutno nema vremena ni energije za ozbiljnu vezu, vjerujte mu na riječ. Od silnih okupacija poput karijere, sporta i hobija, vas često ne bi ni vidio, a kamoli ugurao u prenatrpani raspored.

Gospodin student

Ako vas je šarmantni muškarac odveo na pivo, a ponaša se kao da je još uvijek student s godinama partijanja ispred sebe, očekujte jedno veliko – ništa kad je ozbiljna veza u pitanju. Dobro, možda možete očekivati da pred vama uzme broj druge dame jer on je u (vječitoj) fazi da mora iskoristiti svaki dan. Ukoliko vrlo često ne upozna barem jednu ženu na kojoj će primijeniti svoje silne zavodniče vještine, život neće imati smisla. On je jednostavno rock zvijezda koju salijeću obožavateljice na svakom koraku i to treba iskoristiti.

 

Tportal/Informer.ba