Izdvojeno Jet set Showbiz

Tomo Zorić: Ceci blaža kazna, jer je samohrana majka

Portparol Republičkog tužilaštva Srbije Tomo Zorić izjavio je sinoć u emisiji “Insajder” TV B92 da je prilikom odmjeravanja visine kazne prema Svetlani Ražnatović primjenjen pravni institut ublažavanja kazne.

Zorić je objasnio da je kazna kućnog zatvora izrečena ispod zakonskog minimuma od dvije godine zato što ranije nije krivično osuđivana, zbog toga što je samohrana majka dvoje djece i jer se tokom postupka redovno odazivala sudskim pozivima.

”Tokom osmogodišnje istrage ona je više puta putovala u inostranstvo, držala koncerte i uredno se vraćala u zemlju i odazivala sudskim pozivima” – rekao je Zorić i ocjenio da je sporazum tužilaštva i Ražnatovićeve doživio “potvrdu suda”, da je “kazna odgovarajuća” i da bi sudski postupak koji bi uslijedio da nije postignut sporazum “bio preskup i necjelishodan”.

Na pitanje da li država može biti zadovoljna naplatom samo 1,5 miliona eura kad je u pitanju desetine puta veći iznos, Zorić je objasnio da je Svetlana Ražnatović gonjena za zloupotrebu službenog položaja, a ne za utaju poreza.

”Svako ko je oštećen moći će da naplati zato što je Ražnatovićeva priznala krivicu” – rekao je portparol tužilaštva. On je rekao i da nije bilo političkih pritisaka na tužilaštvo tokom postupka protiv Svetlane Ražnatović.

Radmila Dragičević Dičić, v.d. predsjednica Apelacionog suda, rekla je sinoć da “nema zakonskih pretpostavki da država ispita porijeklo imovine Svetlane Ražnatović”.

Predsjednica Apelacionog suda je takođe navela da će priznanje krivice biti “ osnov svim drugim oštećenima da traže svoja prava” i da sudskim putem traže obeštećenje.

Da podsjetimo, zastupnik FK “Obilić” je juče rekao da klub neće iskoristiti svoje pravo da traži odštetu.

Žarko Nikolić, bivši predsjednik FK “Obilić” rekao je juče u “Insajderu” da je po njegovom saznanju Ražnatovićeva naplatila 21 milion maraka i četiri miliona dolara za prodate igrače, prenosi Blic.

 

Informer.ba