Izdvojeno Muzika Showbiz

VIDEO/ MTV: Dubioza kolektiv ponovo nominovana za Best Adria Act

Za regionalnu nagradu “Best Adria Act” na ovogodišnjoj dodjeli evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards) nominovani su “Dubioza kolektiv” (BiH), “Hladno pivo” (Hrvatska), Manjifiko (Slovenija), “S.A.R.S.” (Srbija) i “Sevdah bejbi” (Srbija), saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Glasanje za “Best Adria Act” počinje danas na adresi www.mtvema.com i trajaće do 16. oktobra u ponoć, a narednog dana će biti objavljeno ime izvođača koji je dobio najveći broj glasova.

Muzički urednik regionalnog MTV Nikola Jovanović objasnio je da su izvođače birali na osnovu aktivnosti tokom godine, a konsultovali su i ljude iz muzičke industrije i novinare o tome ko bi najbolje predstavljao region.

Jovanović je istakao da je bilo teže nego prethodnih godina odabrati izvođače, jer je sve više dobrih bendova koji dosta snimaju. On je dodao da vjeruje da će ovogodišnje takmičenje biti možda i najneizvjesnije.

Članovi benda “S.A.R.S.” ocijenili su na konferenciji za novinare da je ove godine najozbiljnija konkurencija i da ih ne bi bilo sramota da izgube. Ukoliko pobede, dodali su, ići će u Belfast da “šire ljubav i mir”.

Ostali nominovani obratili su se putem snimljenih video poruka.

Milan Stanković i Điks iz grupe “Sevdah bejbi” rekli su da im mnogo znači nominacija, jer su još kao klinci gledali dodelu MTV nagrada.

Članovi benda “Dubioza kolektiv”, kome je ovo treća nominacija za regionalnu MTV nagradu, doživljavaju nominaciju kao potvrdu da neko primjećuje njihov rad, a za predstavnike hrvatskog sastava priznanje da “svi kilometri pređeni po lošim putevima regiona nisu bili uzalud”.

Slovenački muzičar Manjifiko nije krio oduševljenje zbog nominacije. “Nikad još nisam bio nominovan za MTV nagradu. Nadao sam se da ću biti mlađi kad budem nominovan, ali i ovako je dobro. To znači priznanje od strane mlađe publike”, rekao je on.

Dodjela evropskih MTV nagrada (EMA) biće održana 6. novembra u Belfastu. Ovo je prvi put u osamnaestogodišnjoj istoriji ove nagrade da je Sjeverna Irska domaćin ceremonije, prenose Nezavise.

Informer.ba