Muzika Showbiz Video

VIDEO/ MTV Video Music Awards: Video godine ima Katy Perry, zvijezde odale počast Amy Winehouse

Katy Perry, koja je imala čak 10 nominacija za ovogodišnju dodjelu MTV Video Music Awards (MTV VMA), kući je otišla s tri kipića, uključujući i onaj za video godine – spot “Firework”. Pjevačica je nagrađena i za najbolju saradnju te najbolje specijalne efekte za “E.T.”, duet s Kanyeom Westom. Tri nagrade osvojila je i Adele.

Lady Gaga osvojila je dvije nagrade. Pjevačka zvijezda ima najbolji ženski video spot – “Born This Way”, a za isti je spot nagrađena i nagradom za najbolji video s porukom, što je od ove godine nova kategorija na dodjeli. Najbolji muški video spot je “U Smile” Justina Biebera. Najbolji hip hop video ima Nicki Minaj – “Super Bass”, a najbolji rock video Foo Fightersi – “Walk”. Nagradu za najbolji pop video osvojila je Britney Spears za “Till The World Ends”.

Najemotivniji trenutak ovogodišnje dodjele MTV VMA bio je odavanje počasti nedavno preminuloj pjevačkoj zvijezdi Amy Winehouse. “Bila mi je prijateljica i tragično smo je izgubili ove godine. Po prvi put kad sam je upoznao, bila je na neki način budalasta osoba, pomalo luckasta, koja samo luta uokolo, poput mnogih ljudi privučenih u velike gradove zbog neizmjernog talenta“, kazao je o Amy Russell Brand, jedan od brojnih zvijezda koje su joj odale počast. Dodao je da je bila “obična djevojka s neobičnom frizurom“. Naveo je i kako ga je njen neizmjerni talent ostavio bez riječi.

 

Index.hr/Informer.ba