Izdvojeno Muzika Showbiz Video

VIDEO/ Tročlana porodica Vazquez Sounds obradila Adele i postala svjetski hit, poslušajte zašto

Dvojica braće i jedna sestra, poznatiji pod imenom Vazquez Sounds postali su pravi hit na Youtubeu zahvaljujući odličnoj obradi Adelinog hita “Rolling in The Deep”. Njihova verzija Adeline pjesme objavljena je prije sedam dana, a do sad je skupila više od milion i 700 hiljada klikova, piše Index.

O mladom bendu podrijetlom iz Mexicalija već se govorilo na CNN-u i u emisiji Good Morning America, a jako su popularni i na društvenim mrežama. 15-godišnji Abelardo svira gitaru, klavir i bas, 13-godišnji Gustavo je na bubnjevima, a 10-godišnja Angie očarava svojim prelijepim glasom. Počeli su s obradama pjesama sasvim slučajno.

“Jednog je dana Angela počela pjevati i počeli smo ‘skidati’ poznate hitove. To nam je palo na pamet pa smo snimili video, samo kao hobi, za zabavu”, rekao je Abelardo za CNN. Svoj su talent naslijedili od roditelja, jer im je otac muzički producent koji je radio s poznatim meksičkim bendovima. Želja im je postići karijeru na svjetskoj muzičkoj sceni, a čini se da su na dobrom putu da to i ostvare.

Informer.ba