Izdvojeno Muzika Showbiz

Zbog Tifinog inata skinuli ga sa scene

Poslije nekoliko godina zajedničkih nastupa, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa prekinuli su saradnju, što će reći – nema više tezgi na kojima su pjevali hitove „Bijelog dugmeta“!

Prošlog vikenda u Vinici na Kupi u Sloveniji organizovan je „Šengenfest“, na kojem su kao najveće zvijezde bili najavljivani “Prljavo kazalište” I “Kad smo bili Bijelo dugme”, koji su činili upravo Alen Islamović i Tifa.

Pjevači „Dugmića“ trebalo je da nastupe odvojeno, uz obavezu da izvode isključivo pjesme popularne grupe. Prvi je nastupio Alen, nižući hitove „Ne spavaj, mala moja“, „Napile se ulice“, „Hajdemo u planine“, „Ružica si bila“ i druge, što je oduševilo oko 15.000 posjetilaca.

Potom je u istom maniru trebalo da nastupi i Tifa, ali je pjevač umjesto prepoznatljivih hitova publici priredio hladan tuš, otpjevavši pjesme koje nisu iz repertoara „Dugmića“! Razočarana publika počela je da se razilazi, a organizator je odlučio da sa bine povuče Tifu. Uslijedila je rasprava između Tife, organizatora i menadžera, koja je potrajala do jutra.

“Završio sam svoj nastup i krenuo kući zadovoljan jer je publika odlično reagovala i vidno uživala u mom koncertu. Već sam bio u putu kada me je pozvao naš menadžer i rekao za problem koji se desio i da su Tifu skinuli sa bine. Zbog ovakvog postupka i neprofesionalizma, ja u budućnosti više neću sarađivati sa njim” – rekao je Alen Islamović.

Damirom Osredečkim, menadžer koji je godinama uspješno vodio turneje „Dugmića“ takođe je imao komentar.

Tačno je da je Tifin nastup prekinut nakon pola sata. On se vodio inatom i zbog sukoba koji postoje između njega, Alena i Bebeka, nije želio da pjeva pjesme „Bijelog dugmeta“ već je izvodio sopstveni repertoar, koji je publici u Sloveniji nepoznat” – rekao je Osredečki.

 

Smedia/Informer.ba