Izdvojeno Muzika Showbiz

Žera se preselio u divljinu, živi bez mobilnog i automobila

Dražen Žerić Žera, pjevač “Crvene jabuke”, preselio se na Pelješac sa suprugom Barbarom i kćerkicama blizankinjama. Čuveni Sarajlija kaže da ga je život u prirodi, bez automobila i mobilnog telefona, preporodio.

”Počeo sam da živim mirnije. Plovim pomalo, izvadio sam i plovidbenu dozvolu. Naravno, nemam jahtu, a i nisam od tih što se vole slikati, a ne znaju plivati. Imam drveni čamac sa motorom “tomos 4”, pa lagano idem, a naučio sam i da vadim lignje. To se radi u septembru, kada sunce zađe” – znalački priča novopečeni ribar.

Upravo na Pelješcu tadašnji zakleti neženja upoznao je ljubav svog života, 24 godine mlađu Barbaru.

Ona je bila konobarica u prizemlju zgrade u kojoj je iznajmio apartman. Kako je njegovo ljetovanje trajalo dva mjeseca, imali su vremena da se zaljube i shvate da su baš jedno za drugo. Ubrzo su dobili i blizankinje, a sarajevski roker u starkama pokazao se kao dobar i brižan otac.

”Na Pelješcu se ništa nije promenilo od ‘58. godine” – nastavlja Žera priču o svojoj oazi:

”Nema diskoteka, buke, automobila, di-džeja da mi lupa i tjera galebove, ali zato ima magaraca, pjevaju klape… Živim u starom kamenom, polunamještenom selu. Mogu da idem u šorcu po cijeli dan. Tako opušteno si nekada mogao i Sarajevom hodati, bez obzira čime se baviš, a sada odmah kažu: “Vidi papka kako se obukao!” A najviše mi se sviđa što mi na Pelješcu ni mobilni telefon nema signal, osim na jednom mjestu gde se odbija o neku stijenu.

Žera kaže da svoju čuvenu frizuru (model osamdesete) pravi kod jednog brice, pa kad ga, kako kaže, “ovi fensi stilisti” pitaju gdje se frizira, on im kaže da dođu da vide.

”Ma, stvarno sam se odmorio od gradskog foliranja, gužve, buke… Baš kažem sebi, jesi li htio cijeli život da imaš vinograd? Evo ti ga pred kućom! Jesi li htio maslinovo ulje? Evo ga!” – zaključuje Žera koji se oženio sa 44 godine, a otac postao sa 45.

 

Blic/Informer.ba