Izdvojeno Nogomet Sport

Aleksandar Kolarov: Edin Džeko je moj brat!

Edin Džeko mi je brat. Odlični smo prijatelji i veoma mi je drago što smo zajedno u velikom klubu, istakao je u ekskluzivnom intervjuu za Sport Centar Aleksandar Kolarov, igrač Manchester Cityja i zvanično proglašen najbolji fudbaler Srbije u 2011. godini.

„Uopće ne pričamo o politici i prošlosti. Okrenuti smo sadašnjosti i sretnijoj budućnosti za sve na našim prostorima. Mislim da bi tako trebali živjeti i družiti se svi ljudi od Vardara pa do Triglava“, rekao je Kolarov, naglasivši:
Otkako je došao Stefan Savić, reprezentativac Crne Gore, imamo još veće društvance. Onako, malo ali odabrano. Zaista, u svakom momentu, ovdje pomažemo jedni druge na terenu i van njega, ali i uživamo u trenucima koje provodimo zajedno. U likovima Edina i Stefana dobio sam istinske prijatelje za cijeli život“.

City je i dalje prvi na tabeli, a Kolarov u zadnje vrijeme igra manje nego ranije, jer menadžer Roberto Mancini više vjeruje Francuzu Geal Clichyju na poziciji lijevog bočnog igrača.

„Nije mi drago što nisam uvijek u prvom planu. Međutim, ne odlučujem o tome, kao ni Džeko, pa kada dobijemo priliku igrati dajemo sve od sebe na terenu“.

Neka drugi procijene trebamo li više igrati… Što se tiče titule prvaka, nadam se da je nećemo ispustiti te da ćemo uzeti naslov, što bi bila velika stvar“, smatra Kolarov, koji je nedavno imao ponudu slavne Barcelone:

„Ne bih rekao da je to bila konkretna ponuda. Izrazili su interesovanje za moje usluge, i to je velika stvar. Ko zna šta život nosi i gdje će ko nastaviti karijeru od ljeta ove godine“, kaže Kolarov.

Kolarov je mišljenja i kako su njegova, ali i naša reprezentacija kvalitetom zaslužili da igraju na EURU 2012.

„Nažalost, ni BiH ni Srbija neće igrati na šampionatu u Ukrajini i Poljskoj. Bili ste bliže od nas i zaista mi je žao što niste iskoristili dvije meč lopte, ponajviše onu u Parizu, gdje su vas minute dijelile od pobjede. Imate strašan državni tim predvođen Džekom. Vjerujem da ćemo i mi posložiti kockice te da će i BiH i Srbija igrati na Mundijalu 2014. u Brazilu“, kazao je Kolarov.

Iskustva pravog brata iz Sarajeva
Brat Aleksandra Kolarova, Nikola, igrao je u našoj Premijer ligi. Nastupao je za Borac, a potom i sarajevski Olimpic.

„Brat mi je pričao o životu u Sarajevu. Nosi lijepe uspomene iz glavnog grada, ali i cijele BiH. Kaže da su svi prema njemu bili korektni i da je lijepo vrijeme proveo tu dolje kod vas“, rekao je Nikola Kolarov.

 

SCsport/Informer.ba