Izdvojeno Nogomet Sport

Balotelli i Yaya Toure se potukli u svlačionici

Bjelokošćanski vezni nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure nasrnuo je na Marija Balotellija u svlačionici nakon subotnjeg 3-3 domaćeg remija Mancinijeve ekipe protiv Sunderlanda, kojim su domaćini praktički predali naslov prvaka gradskom rivalu Unitedu.

Premda je zabio dva gola, Balotelli je utakmicu igrao kriminalno čak i po kriterijima trenera Roberta Mancinija, koji mladog napadača neprestano kritikuje, ali mu i neprestano daje priliku.

Tokom drugog poluvremena Balotelli se posvađao s Aleksandrom Kolarovim oko izvođenja jednog slobodnog udarca, da bi se njegov obračun s ostatkom ekipe nastavio u svlačionici.

Daily Star piše da je Kolo Toure spriječio teži fizički obračun između svog brata i 21-godišnjeg Talijana, kojeg su, navodi isti izvor, saigrači okrivili da im je uzeo naslov prvaka.

Nakon svega, osim što bi mogao platiti 160.000 funti zbog neprimjerenog ponašanja tokom i nakon utakmice, Balotelli će, sasvim izgledno, završiti na transfer-listi.

Već prošle sezone Balotelli se u više navrata fizički sukobljavao sa saigračima, poput slučajeva s Jeromeom Boatengom i Micahom Richardsom.

 

Totalsport