Izdvojeno Nogomet Sport

Barca brža od vulkanskog oblaka

Ekspedicija Barcelone, predvođena predsjednikom Sandrom Rosellom i trenerom Josepom Guardiolom, se nakon dvosatnog leta iz Katalonije prizemljila u zračnoj luci Stansted.

U London su došli malo poslije ponoći, odmah nakon večernjeg treninga i dva dana ranije nego što su planirali, jer su željeli preduhitriti oblak prašine iz islandskog Grimsvötna, koji, kao i prošle godine u ovo vrijeme, izazivahaos i odgode u zračnom saobračaju nad Europom.

Odmah po slijetanju, Barcelona je prodžila do luksuznog londonskog hotela Grove, gdje će provesti dvije sljedeće noći. Guardiola je poveo čak 21 igrača, među kojima su i igrači rezervne ekipe Thiago, Mino i Oier.

Koliko Barcelona ozbiljno shvata ovaj preuranjeni dolazak na poprište finala, govori i to što, za razliku od dosadašnjih slučajeva, s njima u avionu nisu putovali članovi porodica ni novinari.

Također, klupski logističari su posljednjih dana radili prekovremeno kako bi ubrzano sredili aranžmane, pa su čak rezervisana i putovanja dvjema alternativnim rutama: Let do Pariza, gdje se trebalo prespavati i onda vozom Eurostar putovati do Londona i drugo putovanje, koje bi se u potpunosti odvijalo željeznicom rutom Barcelona-Pariz-London.

Barca će trenirati u Arsenalovom kampu. Njihovi “tika-taka” prijatelji izašli su im u susret jer prema propozicijama Lige prvaka, na stadionu odigravanja utakmice može se trenirati samo dan prije utakmice.

Igrače svi problemi i rani odlazak nisu ni najmanje poremetili, dapače, iz ekipe stižu vijesti da im jedino smeta što se utakmica ne igra već danas, jer kako kažu: “Pehar Lige prvaka želimo odmah“. Jedini je problem što oblak vulkanske prašine prijeti hiljadama navijača Barcelone, koji ne žele da njihovi ljubimci pobijede sami, već u njihovom društvu, piše index.

 

Informer.ba