Izdvojeno Nogomet Sport

Barcelona bolja od Milana, majstorski potezi Messija i Boatenga

Nogometaši Barcelone upisali su četvrtu pobjedu u Ligi prvaka. U derbiju petog kola grupe H, Katalonci su na San Siru svladali Milan s 3:2. U odličnoj utakmici u kojoj smo gledali puno preokreta, uspješniji su bili gosti, koji su ipak uspjeli okruniti nešto bolju igru.

Utakmica je u potpunosti opravdala sva očekivanja koja su govorila da bi golova i lijepih akcija trebalo biti. Gledatelji na stadionu San Sira nisu dugo trebali čekati na prvo uzbuđenje koje je na njihovu žalost bilo neugodno. Malijac Seydou Keita ubacio je u 14. minuti s lijeve strane oštru prizemnu loptu u peterac Milana, a tamo se na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme našao Mark van Bommel koji je istu proslijedio u vlastitu mrežu.

No to nije poljuljalo borbene domaćine. Pet minuta kasnije Robinho je s četiri metra promašio cijeli okvir gola iako je gotovo mogao pitati Victora Valdesa gdje želi da mu puca.

Samo minutu kasnije pritisak Milana se isplatio. Seedorf je s lijeve strane gurnuo loptu u kazneni prostor Katalonaca, a tamo je iskosa iz prve lijevom nogom Šveđanin Zlatan Ibrahimović zabio svojoj bivšoj momčadi za 1-1.

Nakon primljenog pogotka bilo je nekoliko prilika sa obje strane, ali se onda u 31. minuti dogodila najkontroverznija situacija utakmice.

Aquilani je u kaznenom prostoru srušio Xavija s leđa, a glavni sudija Wolfgang Stark odmah je pokazao na bijelu tačku. Stark je tada izvukao žuti karton, ali je isti pokazao, neobjašnjivo, Alessandru Nesti. Penal je izveo Messi, te pogodio iz drugog pokušaja nakon što mu je prvi poništio sudija zbog pogrešnog izvođenja kaznenog udarca. Rezultatom 2-1 završilo je prvo poluvrijeme.

Nakon svega devet minuta nastavka Kevin Prince Boateng ponovno vraća stvari na početak. Igrač Barcelone Javier Mascherano glavom je dodao loptu Boatengu koji je lijepom varkom izbacio Abidala iz ravnoteže i onda desnom nogom opalio u bliži Valdesov ugao i pogodio.

Konačnih 3-2 postavio je Španjolac Xavi kojem je Messi poslao u milimetar preciznu loptu između četvorice odbrambenih igrača Milana. Do kraja utakmice obje su momčadi imale nekoliko poluprilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Barcelona se tako uspjela ‘osvetiti’ za remi 2:2 na Camp Nou u prvoj utakmici ovih momčadi na otvaranju Lige prvaka te je potvrdila prvo mjesto u skupini H, piše Gol.hr.

 

Informer.ba