Izdvojeno Nogomet Sport

Berlusconi pripremio 70 miliona eura, a Abramovič 100!

Vlasnik i predsjednik AC Milana, italijanski premijer Silvio Berlusconi, obećao je navijačima kluba novu “finansijsku injekciju” kojom će osvježiti kadar za nadolazeću sezonu.

“Moja porodica  godišnje investira 50 miliona eura u klub. Ta je brojka prošle godine povećana na 70 miliona, a ja Milanovim navijačima sada obećavam da ću ih nastaviti darovati svojim skupocjenim navikama“, kazao je Berlusconi koji je nedavno uznemirio mnoge najavama kako će pokušati na San Siro dovesti Realovog portugalskog napadača Cristiana Ronalda.

Ta je ideja, čini se, ipak odbačena. “Svima se sviđaju Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, ali španski nogomet je bogat i ima drugačije porezne obaveze. Rezultat toga je vrlo teška borba sa španskim klubovima za najbolje nogometaše.”

Abramovič kreće po Fabregasa i Balea

Engleski tabloid The Sun piše kako je Chelseajev vlasnik Roman Abramović spreman potrošiti ovoga ljeta 80 miliona funti na dovođenje tri klasna pojačanja…

Ruski milijarder je u januaru  izdvojio 72 miliona funti za transfere Fernanda Torresa i Davida Luiza. Abramovič želi sljedeće sezone na Stamford Bridgeu gledati svoju ekipu  koja igra još atraktivniji i ofanzivniji nogomet. Stoga je odlučio dodatno pojačati ekipu  na tri pozicije.

Želi dovesti kreativnog veznog igrača, brzonogog krilnog napadača i klasnog desnog odbrambenog igraca .The Sun špekuliše da su na meti Chelseaja kapiten Arsenala Cesc Fabregas, Tottenhamov Gareth Bale i Ajaxov Gregory Van der Wiel.

Tabloid spominje još devetoricu nogometaša kao potencijalne Chelseajeve želje, među kojima je i hrvatski reprezentativac iz Tottenhama Luka Modrić. Ostali su Wesley Sneijder, Thomas Müller, Adam Johnson, Matt Jarvis, Ashley Young, Jack Rodwell, Marouane Fellaini i Andrej Aršavin.

“Roman Abramovič je uvijek u Chelseaju želio vidjeti ekipu  koja zagovara stil koji on naziva ”seksi nogometom”. Draže mu je da ekipa u razmetljivom stilu pobijedi suparnika sa 4:3, nego sa 1:0″, objasnio je engleskom tabloidu izvor iz Chelseaja. Naravno, neimenovani…

index.hr/informer.ba