Košarka Sport Udarno

Bh. košarkaši sutra gostuju u Gruziji

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra gostuje Gruziji u susretu sedmog kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Izabranici selektora Aleksandra Petrovića pokušat će se revanširati Gruzijcima za minimalan poraz u Sarajevu (95:96) u trećem kolu, ali ekipa predvođena NBA centrom Zazom Pachuliom pokazala je da nije slučajno jedan of favorita za osvajanje prvog mjesta u grupi.

Gruzija je do sada upisala samo jedan poraz u kvalifikacijama i to od Holadije koja je poražena u prošlom kolu u Sarajevu. Ako bh. košarkaši sutra uspiju ostvariti novu pobjedu, osigurali bi treću poziciju koja vodi naredne godine u Sloveniju, a također bi ostali u utrci i za jedno od prva dva mjesta.

Latviju, koja je trenutno trećeplasirana uz susret manje od BiH, očekuju susreti protiv Holandije i Gruzije. Ukoliko sutra u gostima savladaju neugodnu Holandiju, za tri dana ih očekuje težak posao da na svom terenu pobijede Gruziju.

U posljednjem kolu kvalifikacija 11. septembra BiH je slobodna, Latvija će gostovati Rumuniji, a Gruzija dočekuje Holandiju.

Susret Gruzija – BiH na rasporedu je sutra u 19 sati u Tbilisiju.

 

Fena/Informer.ba