Izdvojeno Nogomet Sport

Carlo Ancelotti preuzima PSG

Kako prenosi francuski dnevni list Le Parisien, Carlo Ancelotti prihvatio je ponudu PSG-a i trebalo bi da postane novi trener tima sa “Parka prinčeva“.

Trofejni italijanski trener dogovorio je i poslijednje detalje dvoipogodišnjeg ugovora sa PSG, a mjesečna plata nekadašnjem strategu Milana i Čelsija će iznositi 450.000 eura.

Ugovor će biti potpisan do kraja nedjelje, a Ancelotti će već 1. januara 2012. ekipu povesti na pripreme. Tri dana kasnije Italijan će debitovati na klupi ‘svetaca‘ i to u prijateljskom meču protiv Milana.

Nakon što je Antoan dobio otkaz na klupi Parižana, u trenutku kada je PSG obezbjedio jesenju titulu u francuskom prvenstvu, sportski direktor “svetaca“, Brazilac Leonardo, odmah je reagovao i po svemu sudeći, na klupu ambicioznog tima iz Pariza doveo svog prijatelja iz Milana.

Prvi pomoćnik Ancelottiu bi trebalo da bude bivši reprezentativac Francuske Sabri Lamusi, koji je poslijednjih nekoliko godina svoje karijere proveo u Kataru, zemlji iz koje su vlasnici PSG-a. Lamusi je imao priliku da ih tamo upozna i zbliži.

 

Informer.ba