Košarka Sport

Carmelo Anthony se vratio kući

Nakon pregovora s nekoliko klubova zvijezda Denver Nuggetsa se odlučio preći u redove NY Knicksa i tako se vratiti u svoj rodni grad. Knicksi sada postaju sasvim legitiman kandidat za naslov prvaka.

Pored Mela iz Denvera su u Knickse otišli još Chauncey Billups, Shelden Williams, Anthony Carter i Renaldo Balkman, dok su u suprotnom pravcu otišli Timofey Mozgov, Danilo Gallinari, Raymond Felton, Wilson Chandler, prvi izbor drafta 2014. godine, dva izbora druge runde drafta koje je NY dobio od Golden Statea i tri miliona dolara.

New York je mijenjao i sa Minnesotom, pa su tako u hladnu Minnesotu otišli Anthony Randolph, Eddy Curry, a stigao je Corey Brewer. Anthony će s Knicksima potpisati novi trogodišnji ugovor vrijedan 65 miliona dolara, a ukoliko odmah prođe liječničke preglede za Knickse bi mogao debitirati već u srijedu protiv Milwaukeeja.

Anthony u Knicksima neće nositi broj 15 koji je nosio u Denveru, ali se još ne zna koji će broj uzeti. Jedino što je jasno je to da će New York zaraditi milione na njegovim dresovima bez obzira koji broj uzme. Navijači Knicksa konačno mogu odahnuti, jer nakon dugo vremena imaju momčad koja s emože boriti za naslov prvaka.

 

izvor:SPSP.ba