Izdvojeno Sport Tenis

CNN: Nezaustavljivi Đoković

Američka televizijska mreža CNN imala je samo riječi hvale za “nezaustavljivog” Novaka Đokovića poslije pobjede nad prvoplasiranim teniserom na svijetu Rafaelom Nadalom u finalu Mastersa u Rimu i 37. uzastopne pobjede ove godine.

U članku pod naslovom “Nezaustavljivi Đoković pobjedio Nadala u Rimu”, CNN je naveo da je Novak odnio pobjedu u meču koji je trajao dva sata i 12 minuta, iako je, “kako se činilo, bio na izmaku snaga kada je pobijedio Andyja Murraya u trosatnom herojskom meču prethodne večeri”.

Đoković je “pokazao snagu i preciznost kada je to bilo najpotrebnije” i “ustremio se na sedmu titulu u ovoj godini”, piše CNN, koji je prošlog mjeseca, za vrijeme “Serbia opena” u Beogradu snimio dokumentarni film o Novaku, koji je emitovan prije dvadesetak dana, a repriziran uoči finala u Rimu, prenosi Tanjug.

Stiče se utisak da je samo pitanje vremena kada će Đoković preuzeti mjesto broj jedan od Nadala, ocjenjuje američka TV mreža.

O velikom uspjehu sprskog tenisera pišu i drugi mediji na engleskom jeziku – New York Times govori o Đokovićevom “nepobjedivom početku sezone”, dok Guardian” meč u Rimu opisuje kao “jedinstveno postignuće”.

“Njegova dominacija među sadašnjim teniserima je zapanjujuća“, piše britanski list, ističući da Novak u 23. godini, ima još dosta vremena da se pridruži “divovima” kakvi su Biorn Borg, Roger Federer, John McNroe i Ivan Lendl.

Daily Telegraph je nakon  pobjede dao detaljan pregled svih Đokovićevih uspjeha od početka sezone pod naslovom “Đokovićev nevjerovatni pobjednički niz”, a meč u Rimu nazvao je “još jednim brutalnim duelom dva gladijatora”.

 

Fena/Informer.ba