Izdvojeno Nogomet Sport

Da je, umjesto 0:5, bilo 1:3 ponovo bismo htjeli poletjeti

Jirži Plišek je znao šta ga čeka u okršaju sa češkom Spartom. Ipak, nije se baš nadao porazu od 5:0, mada je priznao da je ovo sasvim realna slika.

„To je, htjeli mi to priznati ili ne, realna slika. Možda smo zaslužili manji poraz, barem jedan gol u mreži protivnika, ali odnos snaga ostaje isti. Sparta je gigant, njen budžet je, za bh. prilike, ogroman, vjerovatno raspolažu s više novca nego svi premijerligaški klubovi zajedno. I ne samo novac, u Sparti funkcionira sistem bez ijedne mane, a mi ga tek trebamo stvarati”, kaže Plišek za Dnevni avaz.

Čeh smatra da se iz pomenutog debakla može izvući i nešto korisno za budućnost.

„Mora se naglasiti da je Sarajevo napravilo iskorak u odnosu na stanje u klubu eliminiravši Orebro. Radili smo naporno tri sedmice i to nam je dalo rezultat. Onda je došla Sparta i, ako smo pametni, izvući ćemo pouke iz praške lekcije. Da je, umjesto 0:5, bilo 1:3, ponovo bismo htjeli poletjeti, a zaboravljamo da nemamo krila. U četvrtak ćemo na Koševu pokušati popraviti utisak iz Praga“, ističe Plišek i dodaje:

„Uvjerio sam se da su nam za Premijer ligu potrebna pojačanja na tri-četiri pozicije. Naravno, osnovni preduvjet za dovođenje novih igrača je novac, može li rukovodstvo kluba finansijski to podnijeti“, riječi su češkog stručnjaka.

 

Informer.ba