Izdvojeno Sport Tenis

Đoković: Nadal? Ovo je nova godina, novi meč

Srpski teniser Novak Đoković prošao je još jedan težak test na Australian Openu, prvom teniskom Grand Slam turniru godine. U sjajnom je polufinalnom meču pobijedio Andyja Murrayja 6-3, 3-6, 6-7(4), 6-1, 7-5.

Došao je tako Đoković u priliku obraniti prošlogodišnju titulu, ali i osvojiti treći Grand Slam turnir zaredom, kao i četvrti od posljednjih pet igranih. Suparnik će mu u finalu biti Španac Rafael Nadal kojeg je prošle godine pobijedio u svih šest igranih finala.

“Ne, ne znam koliko će to značiti. Prije bih rekao da je ovo nova godina, novi turnir, novi meč i nova situacija. Također, Nadalova bi prednost mogla biti jedan dan viška u pripremi za taj finale. Ja se iskreno moram usredotočiti jedino na oporavak od meča s Murryjem. Treninzi? Mislim da ih neće biti”.

Pohvalio je Đoković svog suparnika u finalu.

“Bio je sasvim blizu pobjede, nekoliko poena. Ne bi bilo nikakvo čudo, niti iznenađenje, da je meč otišao na drugu stranu i zbog toga moram reći da sam imao i malo sreće. Bio je ovo pravi fizički meč, kakav slijedi i u finalu. Bilo je uspona i padova. Ja sam se mučio u drugom i trećem setu, Murray u četvrtom. Isrcpljujuće je ovo i zato moram biti fokusiran na oporavak. I što više spavanja”, završio je prvi svjetski teniser.

 

Totalsport/Informer.ba