Izdvojeno Nogomet Sport

Džeko nije imao sreće, aguero spasio City

Manchester City je u Ligi prvaka stigao do prve pobjede i to pogotkom Sergija Aguera u sudijskok nadoknadi. Villarreal je imao i vodstvo, ali su Građani uspjeli preokrenuti. Bayern je remizirao u Napoliju, a Gomez je promašio penal.

Jaka kiša, koja već nekoliko dana pada u Manchesteru, otežavala je posao nogometašima Cityja i Villarreala, no i pored toga nismo ostali uskraćeni za golove. Hladan tuš za domaće navijače stigao je već u 4. minuti.

Vodećem golu Villarreala prethodilo je loše dodavanje Davida Silve na 30-ak metara od domaćeg gola, lopta je došla do Giuseppea Rossija koji dobro puca, Joe Hart kratko odbija, a sve to dobro je pratio Cani i loptu poslao u mrežu.

Građani su zatim preuzeli kontrolu nad igrom, te su, kako se bližio kraj prvog dijela, sve više napadali. U 40. minuti Roberto Mancini iz igre vadi Adama Johnsona, umjesto njega u igru šalje Garetha Barryja i čitav sustav se promijenio, pa je Silva tako prešao na lijevo krilo.

Brzo se to isplatilo. U 43. minuti upravo Silva je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane, Carlos Marchena ispred Edina Džeke loptu zakucao u vlastitu mrežu. Džeko je nedugo nakon toga imao dobru priliku. Izašao je sam pred gol Villarreala, te malo iskosa s desne strane topovski šutirao, ali je Diego Lopez odbranio.

Aleksandar Kolarov je na otvaranju drugog dijela zatresao mrežu Lopeza, ali pogodak je opravdano poništen. Pola sata prije kraja Mancini je u igru uveo Sergija Aguera umjesto Nigela De Jonga.

U 74. minuti silovit udarac Kolarova iz slobodnjaka, lopta je prohujala pored lijeve Lopezove stative. Tri minute kasnije, Aguero je sjajno proigrao Džeku, koji opet iskosa s desne strane dobro šutira, no preko gola.

Treći pokušaj Džeko je imao pet minuta prije kraja utakmice. Pobjegao je opet odbrani Žute podmornice, sjajno pratio centaršut Kolarova s lijeve strane, tukao glavom s desetak metara, ali malo pored gola.

City je stigao do pogotka u sudijskoj nadoknadi. Sjajna akcija domaćih, na kraju rezervista Aguero pogađa za veliko slavlje domaćih i prvu pobjedu u Ligi prvaka.

Remi Napolija i Bayerna, De Sanctis odbranio penal Gomezu

Pobjednika nije bilo ni u drugom susretu 3. kola grupe A. U Napoliju na San Paolu gostovao je Bayern. Kao i u Manchesteru, i na ovom susretu su rano poveli gosti. Već u 2. minuti mladi Toni Kroos na dodavanje Jeromea Boatenga prizemnim udarcem matira De Sanctisa.

Interesantno, na isti način kao i u Manchesteru došlo je do poravnanja i, zanimljivo, skoro u istom vremenu. Igrala se 39. minuta kada je ubačaj Edinsona Cavanija u svoju mrežu proslijedio Holger Badstuber.

Junak Napolija u nastavku je bio golman Morgan De Sanctis, koji je u 50. minuti odbranio penal Marija Gomeza, piše Sportsport.ba

Grupa A:

Manchester City – Villarreal 2:1 (Marchena 40 – ag, Aguero 90/ Cani 4)
Napoli – Bayern 1:1 (Badstuber 39 – ag/ Kroos 2)

 

Informer.ba