Foto Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Ernestine ima 74 godine i titulu najstarije bodybuilderice ikada

Amerikanka Ernestine Shepherd (74) najstarija je bodybuilderica na svijetu, piše Daily Mail. Komisija Guinnessove knjige rekorda uručila joj je potvrdu da je najstarija aktivna bodybuilderica ikada. Ernestine, koja živi u Baltimoreu, vodi satove fitnessa ali mnoge polaznice jedva mogu pratiti njezin tempo. Zvono na mobitelu joj je glazba iz filma Rocky , a Sylvester Stallone joj je idol. Na svojoj sportskoj odjeći nosi ispisan svoj moto ”Odlučna, posvećena, disciplinirana”. Svakodnevno trenira s bivšom miss Universe Yohnnie Shamboruger (57).

Svakog jutra ustaje u  tri sata ujutro kako bi meditirala. Nakon meditacije kreće na trčanje i prije ručka pretrči najmanje 16 kilometara. Jako pazi na prehranu pa jede samo smeđu rižu, pileća prsa i povrće, a sve ”zalijeva” čašom sirovih jaja tri puta na dan. Steroide ne koristi. Kaže kako želju za slatkim jednostavno nema.

U posljednjih 18 godina istrčala je devet maratona i pobijedila na dva bodybuilderska natjecanja.

No nije oduvijek bila ”zagrijana” za sport. Sve do 56 godine nije se bavila sportom. Nakon što je saznala da i njezina starija sestra odlazi na fitness počele su ići zajedno. Marljivo su vježbale i krenule na natjecanja. Ali nakon nagle smrti starije sestre s kojom je Ernestine bila jako bliska, nije željela odustati. U uspomenu na sestru nastavila je vježbati.

– Mnogi mi govore da će me vježbanje ubiti. A ja im na to kažem kako ćemo svi umrijeti. Ovdje je riječ o kvaliteti života dok sam još tu – rekla je Ernestine.

 

Informer.ba