Izdvojeno Nogomet Sport

Fabregas danas stiže u Barcelonu, sutra potpisuje ugovor

Nekoliko minuta u uzvratnom duelu Španskog superkupa u srijedu na Nou Campu protiv Real Madrida mogao bi dobiti Cesc Fabregas, po svemu sudeći novi Barcelonin fudbaler.

Navodi to madridski dnevnik Marca u svojoj najnovijoj informaciji. Danas (nedjelja) navečer Fabregas bi iz Londona trebao doputovati u Barcelonu, a u ponedjeljak bi trebao apsolvirati ljekarski pregled i potpisati petogodišnji ugovor sa španskim i evropskim prvacima.

Očajnički bi u dresu matičnog kluba 24-godišnji Arsenalov (još uvijek) veznjak volio debitirati u srijedu pri uzvratnom srazu Španskog superkupa.

Marca navodi da je transfer trebao biti završen već u petak, te da su posao pokvarili Barcelonini fudbaleri Carles Puyol, Gerard Pique i Victor Valdes. Prva su dvojica, naime, o definitivnom dolasku Fabregasa izvijestili svoje obožavatelje preko društevnih internetskih mreža, dok je golman Valdes o istoj temi govorio zaletjevši se na press-konferenciji.

Shvaćam da je komuniciranje Facebookom i Twitterom nezaustavljivo. No, o dovođenju pojačanja ja se ne informiram na društvenim mrežama, već o razvoju situacija razgovaram sa sportskim direktorom Andonijem Zubizarretom. Poštujemo činjenicu da je Cesc, premda su pregovori uznapredovali, i dalje fudbaler Arsenala“, rekao je trener Guardiola.

Zbog euforije nastale prije samog potpisivanja, a koja nikako nije legla Arsenalovu vodstvu, iz Barcelone su Fabregasa zamolili, piše madridski dnevnik, da dolazak u katalonsku prijestolnicu odgodi za nedjelju.

Odlazak svog najboljeg igrača londonski bi klub sada napokon trebao pregrmjeti, dodaje Marca ističući da će Fabregas za sebe zahtijevati dres s brojem četiri, svoj omiljeni. Isti je trenutno unutar prve ekipe slobodan, tako da se problemi ne očekuju.

 

Totalsport/Informer.ba