Izdvojeno Nogomet Sport

FK ” Sloga” oštro osudio ponašanje navijača u Gornjoj Kalesiji

Uprava Fudbalskog kluba (FK) “Sloga” iz Doboja osudila je ponašanje pojedinaca, koji su kao navijači ovog kluba, prilikom povratka sa utakmice odigrane u subotu, 27. avgusta u Zvorniku, počinili incidente u Gornjoj Kalesiji.

“Uprava `Sloge` ograđuje se od djelovanja takvih grupa koje, čineći nedjela, nanose štetu ne samo klubu za koji navijaju, nego i cijeloj sportskoj javnosti, kao i društvu u cjelini”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Izvršnog odbora FK “SlogaBranko Joksimović.

On je naglasio da su navijači “Sloge”, koji su na ovu utakmicu došli samoorganizovano, bodrili klub i tokom cijele utakmice fer i korektno navijali.

Joksmović je pozvao navijače kluba “Sloga” i ostalih klubova, da radi promocije sporta dostojanstveno navijaju za boje svojih klubova, i da se uzdrže od bilo kakvih provokacija, kako na sportskom terenu, tako i izvan njega.

Joksimović je pozvao nadležne organe da ovaj slučaj u potpunosti ispitaju i da odgovorne za ovaj incident, u skladu sa zakonom, najoštrije kazne.

Federalni mediji prenose da je nekoliko navijača FK “Sloga” po povratku sa utakmice iz Zvornika u subotu, 27. avgusta, vršilo fiziološke potrebe pored mezarja, te da je jedan od njih skinuo sa jarbola zastavu Armije BiH.

 

Srna/Informer.ba