Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

FOTO/ Analiza koja bi nam mogla pomoći večeras: Pogledajte zeničku “šahovsku partiju” Benta i Sušića

U mnogome će selektoru Safetu Sušiću pomoći iskustvo iz posljednjeg susreta od prije četri dana između Bosne i Hercegovine i Portugala, kada je legendarni “Pape” nadmudrio portugalskog selektora Paola Benta, te objektivno sa svojom ekipom bio znatno bliže pobjedi, nego što je to riječ sa njegovim portugalskim kolegom.

Obzirom na činjenicu da je zadnja linija naše reprezentacije u pomenutom meču uistinu bila “skrpljena” i da je u njoj nastupio samo jedan standardni Sušićev defanzivac, Emir Spahić, možemo reći da je nakon početne ofanzive Portugala, bh. tim u potpunosti utakmicu vodio u željenom smjeru, sa prvenstvenim ciljem čuvanja Begovićeve mreže nepogođene.

Pola sata prije kraja igre, sa prvim naznakama posustajanja portugalskih napada i unošenja nervoze među njihove igrače, selektor Safet Sušić maestralno je povukao poteze izmjena Medunjanina i Zahirovića, te Salihovića i Maletića, te našu reprezentaciju do kraja susreta postavio igru koja je našoj reprezentaciji donijela nekoliko izglednih prilika, no nažalost nesreća je spasila Portugalce primljenih golova.

No, kako je to grafički izgledalo u Zenici prije četiri dana najbolje se možete uvjeriti na prikazu ispod.

 

Reprezentacija/Informer.ba