Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

FOTO: Džeko briljira i na treningu, Pjanić dobro raspoložen dok očekuje poziv iz Rome

Na danas održanom treningu bh. fudbalske selekcije na Grbavici vladala je dobra atmosfera. Pažnju reportera je najviše privlačio naš najbolji igrač Edin Džeko, a na terenu je bio i Miralem Pjanić za kojeg se šuška kako bi uskoro mogao preći u italijansku Romu

 

Nogometni reprezentativci BiH i danas su odradili trening, ovog puta na Grbavici, pred predstojeći dvomeč sa Bjelorusijom.

Među “zmajevima” vlada odlična atmosfera i po onome što s moglo vidjeti na treningu možemo se nadati dobrim rezultatima u narednim mečevima. Bh. reprezentativci će na put u Minsk krenuti u četvrtak ujutro.

Najviše pažnje okupljenim reporterima zaokupio je talentirani Edin Džeko, igrač Manchester Cityja i ponajbolji napadač bh. reprezentacije koji je i na treningu pokazao šta zna i umije.

Reprezentacija BiH - trening u Hrasnici

Ranije danas Džekin suigrač, Joleon Lescott izjavio je da njegova ekipa može osvojiti naslov prvaka Engleske već ove sezone, a u tome bi veliku ulogu trebao dati upravo Edin Džeko.

“Ono što Edin trenutno radi je možda nevjerojatno većini, ali ne i nama. On nije igrao onoliko koliko je očekivao prošle sezone, jer je tada Tevez bio u glavnoj ulozi. Međutim, vratio se starim navikama u predsezoni i jednostavno je počeo vjerovati u sebe i ovo je rezultat”, rekao je Englez.

Miralem Pjanić, foto: DEPO

Na treningu je danas bio i igrač Lyona, Miralem Pjanić, bh. reprezentativac koji prema navodima nekih italijanskih medija, svoju karijeru mogao vrlo brzo nastaviti u fudbalskom klubu Roma.

Navodno, čelnici Rome se nadaju da će uvjeriti Miralema Pjanića da prihvatiti njihovu ponudu prije okončanja prelaznog roka.

Reprezentacija BiH - trening u Hrasnici

Iako je bilo vrlo vjerovatno da će ovaj italijanski klub svoje redove pojačati Fernandom Gagom iz Real Madrida, čini se da je naš reprezentativac zapravo njihov pravi cilj.

Mediji navode da je sve dogovoreno između dva kluba, ali navode da će Roma morati dodatno riješiti uslove koji se odnose lično na Pjanića.

Reprezentacija BiH - trening u Hrasnici

Selektor Safet Sušić ima razloga za optimizam.

”U Bjelorusiju idemo da pokušamo pobijediti. Još uvijek ne znam kako ću se taktički suprotstaviti rivalu. Dilema je da li ću početi sa jednim ili dva napadača, ali ću to odlučiti u narednim danima”, kazao je selektor za Scsport.ba.

No, čini se da Sušić neke zamisli već ima razrađene.

Reprezentacija BiH - trening u Hrasnici

”Neke stvari sam posložio i nema sumnje da nema previše toga oko čega trebamo brinuti. Najvažnije je da ne pravimo euforiju, jer bi nas ona mogla skupo koštati. Samo mirne glave možemo do dobrog rezultata”, istakao je Sušić.

Reprezentacija BiH - trening u Hrasnici