Foto Sport Udarno

Foto: Zvanično predstavljene Sportske igre mladih

Sportske igre mladih, manifestacija koja okuplja učenike i učenice osnovnih škola, danas je i zvanično predstavljena na press konferenciji održanoj u Sarajevu kojoj su prisustvovali Ivica Osim, kao počasni predsjednik Igara za BiH i prvi bh. ambasador Vedad Ibišević. Danijel Šarić, golman rukometne ekipe Barcelone, koji je također ambasador Igara, nažalost, ovaj put nije se mogao pridružiti prisutnima.

Bio sam u Hrvatskoj. I bilo je izvanredno organizovano i ne vidim nikakvog razloga da i mi to ne napravimo. Pogotovo što je to potrebnije nama. Jedini put je mladost,” rekao je ivica Osim. Ističući važnost okupljanja mladih, Vedad Ibišević je istakao: “Meni je izuzetno drago da sam dio ovog izvanrednog projekta. Od prvog momenta kada sam čuo za ovaj projekat, odlučio sam ga podržati.”

Haris Deliahmetović, predsjednik Sportskih igara mladih, zahvalio se na podršci koju su Igre dobile od državnih institucija, posebno ističući federalnog premijera gospodina Nermina Nikšića i Federalno ministarstvo kulture i sporta. Partner Sportskih igara mladih u BiH je i Lutrija BiH.

 

Okupljeni učenici su danas na vanjskom terenu FIS-a odigrali i kratku utakmicu podijelivši se u dvije ekipe, od kojih je jednu predvodio Vedad Ibišević, a drugu Ivica Osim. Deset bh. gradova bit će domaćini kvalifikacionih takmičenja: Sarajevo, Mostar, Tuzla, Bihać, Zenica, Široki Brijeg, Orašje, Goražde, Travnik i Livno.

Najuspješniji pojedinci i ekipe učestvovat će na bh. finalu u Sarajevu, a za najbolje predstavnike Bosne i Hercegovine osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu učesnika regionalnog finala u Splitu u avgustu ove godine.

 

Najinteresantniji će svakako biti timski sportovi: mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka i odbojka na pijesku. Od pojedinačnih sportova, djeca će se takmičiti u tenisu, stolnom tenisu, badmintonu i šahu, a posebno je zanimljiva i dobro poznata igra “Između dvije vatre”, jedina disciplina u kojoj se mogu zajedno prijaviti i djevojčice i dječaci. Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 03. jula 2011. godine na internet straniciwww.igremladih.ba

 

 

Tip/Informer.ba