Izdvojeno Nogomet Sport

Guardiola: Želim ostati još godinu!

Guardiola je još u Rimu ušao među petoricu veličanstvenih koji su uzeli Ligu prvaka kao igrači i treneri. Prije njega to je uspjelo Miguelu Munozu, Giovanniju Trapattoniju, Johanu Cruyffu, Carlu Ancelottiju i Franku Rijkaardu. Na Wembleyju, gdje je slavio i kao igrač Barce 1992. godine, Guardiola je utvrdio gradivo.

Nikad nije lako. Moramo čestitati Manchester Unitedu na sjajno odigranoj utakmici. Sretni smo i zadovoljni jer znamo koliko je teško osvojiti Ligu prvaka. Za ovu smo se utakmicu dobro pripremili i cijeli je svijet mogao vidjeti da smo do pobjede zasluženo došli. Na izvrstan smo način kontrolisali utakmicu

“Za ovo smo finale imali više vremena za pripremu u odnosu na onaj rimski. Vremena je bilo dovoljno, zato smo i pružili dobru igru. Historija kluba protiv kojega smo igrali finale dokazala je da nam neće biti lako. Igrali su sjajno igrači Machestera “, bila je prva Guardiolina reakcija.

Glasno se uoči finala nagovještavao Guardiolin odlazak, bez obzira na ishod s Wembleya. Pep ih demantirao, ugovor želi odraditi do kraja.

Imam još godinu dana i namjera mi je to odraditi. Moja budućnost kada odem iz Barcelone bit će vrlo teška, jer ću uvijek tražit igrače poput ovih i neću ih naći.”

“Odigrali smo jednu od naših najboljih utakmica. Dobre izvedbe su jedno, a dobre izvedbe u ovakvim utakmicama – nešto sasvim drugo. Pokazali smo svijetu naš nogomet, način na koji čuvamo loptu i beskompromisno napadamo bez obzira što su s druge strane najveće ekipe svijeta”, prenosi index.

 

Informer.ba