Izdvojeno Nogomet Sport

Halilhodžić se odrekao 1,3 miliona eura

Nakon što je Vahid Halilhodžić s Dinamom sporazumno prekinuo ugovor, obratio se preko saopštenja za javnost. Saopštenje je u Halilhodžićevo ime poslao njegov advokat Damir Primorac, a objavljujemo ga u cijelosti.

Nakon razlaza s Dinamom najviše se pričalo o odšteti koju je odšteti koju je Halilhodžić dobio, no u saopštenju se demantira da mu je isplaćena bilo kakva otpremnina. Također se napominje kako Modri svojem bivšem treneru zbog sporazumnog raskida nisu dužni ni jednu lipu te kako se time Halilhodžić odrekao 1,3 miliona eura. Dobio je samo ono što je odradio u prvoj sezoni ugovora.

S obzirom na veliki interes javnosti koji je bio protekle dvije sedmice u svezi događanja u GNK Dinamo, odnosno spora trener-klub, ovim putem vas, a po izričitoj uputi gospodina Vahida Halilhodžića, izvješćujemo da je dana 24.05.2011. godine u večernjim satima potpisan sporazumni raskid ugovora o profesionalnom treniranju između gospodina Vahida Halilhodžića i GNK Dinamo.

Kako su se već rano jutros u pojedinim medijima počele pojavljivati razne špekulacije o isplati odštete gospodinu Vahidu Halilhodžiću od strane GNK Dinamo, a radi točnog i istinitog informiranja javnosti, te zaštite digniteta gospodina Vahida Halilhodžića i GNK Dinamo, smatramo potrebnim navesti sljedeće.

Niti jedna od strana, sukladno potpisanom ugovoru, ne bi smjela iznositi detalje istoga, ali smatramo potrebnim naglasiti kako je dogovor na obostrano zadovoljstvo postignut u doslovno pet minuta.

Iznošenjem neistina u pojedinim medijima kako je gospodinu Vahidu Halilhodžiću isplaćen iznos od 350.000,00 EUR-a, ili 700.000,00 EUR-a i sl., prvenstveno se nanosi šteta gospodinu Vahidu Halilhodžiću koji se iznošenjem takvih neistina nastoji prikazati kao osoba kojoj je prioritet jedino i isključivo novac. Isto tako, na taj način se nanosi šteta i GNK Dinamu koji se želi prikazati da je isplatio nešto više od onoga što je dogovoreno.

U cilju istinitog informiranja javnosti, te zaštite digniteta obje strane, ističemo kako je GNK Dinamo ispunio svoje obveze prema gospodinu Vahidu Halilhodžiću za sezonu 2010/2011, a koju sezonu je gospodin Vahid Halilhodžić kao trener prve momčadi uspješno odradio i ostvario sve zacrtane ciljeve (prvo mjesto u I. HNL, finale Kupa Hrvatske odnosno osvajanje tog Kupa te kvalifikacija za Ligu prvaka).

Na ime sporazumnog raskida ugovora, GNK Dinamo nije u obvezi gospodinu Vahidu Halilhodžiću isplatiti niti jedu lipu, a niti je isto gospodin Vahid Halilhodžić zahtijevao.

Naime, gospodin Vahid Halilhodžić je odustao od bilo kakvih budućih sporova, pa se tako de facto odrekao i novčanog iznosa (cca 1.300.000,00 Eur) koji bi mu po ugovoru trebao pripasti. Tim korektnim činom gospodin Vahid Halilhodžić je završio svoj uspješan rad u GNK Dinamo.

Istinitost ovih tvrdnji može se provjeriti budući da će sporazumni raskid ugovora biti ovjeren od strane nadležnih tijela Hrvatskog nogometnog saveza, te se kod navedenog saveza može vidjeti i sadržaj ugovora.

Iako je za gospodina Vahida Halilhodžića način prekida suradnje bio krajnje razočaravajući i nekorektan, on je ujedno ponosan što je imao mogućnost trenirati i raditi u jednom velikom klubu kao što je GNK Dinamo. O njegovoj predanosti poslu najbolje svjedoče njegovi postignuti rezultati, te se ovim putem zahvaljuje svim svojim suradnicima i igračima, kao i navijačima GNK Dinamo.

Na kraju izražavamo veliko zadovoljstvo radi postignutog sporazuma, a kojim sporazumom niti jedna strana nije na gubitku, a niti je imala bilo kakvih financijskih izdataka, te želimo GNK Dinamo puno sportske sreće u budućnosti, uz nadu da će izboriti nastup u Ligi prvaka.

Sa sadržajem ovog priopćenja upoznat je i GNK Dinamo koji se nije protivio njegovom objavljivanju u medijima“, stoji u saopštenju, prenosi index.

 

Informer.ba