Izdvojeno Nogomet Sport

Iako to mnogi misle, Amar Osim me nije „gurao“ na Grbavici

Lazar Popović preko noći je otišao sa Grbavice. Vijest o odlasku u Beograd iznenadila je simpatizere i navijače Plavih, kako one koji mu nisu bili naklonjenih, tako i one (kojih je sigurno više) koji su ga voljeli bez obzira na njegovu (ne)efikasnost.

U intervjuu za sedmičnu reviju Sport Centar govorio je o svom boravku u Sarajevu, suigračima sa Grbavice, odnosu sa Amarom Osimom

Kakav je to osjećaja kada sa tribina grmi; Hajde Lazare, hajde Lazare… a, tebe baš neće, pa neće?

Prije svega, lijep, no u isto vrijeme to mi je stvaralo strašan pritisak. Jer, koliko sam ja silno želio taj gol, toliko mi je ta podrška stvarala još veći pritisak. Ali, džaba, kada neće, baš neće. Ma, kada juriš taj gol, kada te stane, mi napadači znamo kako je to, sve se okrene protiv tebe“, kazao je između ostalog u intervjuu za SC Popović.

Jesu li vas navijači igdje više podržavali i voljeli nego na Grbavici?

Iskreno, nisu. Nikada nisam igrao pred navijačima koji me toliko bodre, lagao bih kada bih rekao drugačije. Šta da kažem, Manijaci, hvala vam“.

Zašto niste ostali na Grbavici? Kažu da su vam nudili ugovor?

Jesu. Pričao sam s Amarom Osimom na tu temu. Ne znam, jednostavno, nisam znao kako da kažem „da“ kada ne dajem golove. Ostalo je na tome da se još čujemo, no, iskreno, šanse da se vratim na Grbavicu su stvarno male“.

Za dvije sezone na Grbavici, osvojili ste Kup i Premijer ligu BiH. Koji vam je trofej draži?

Meni lično šampionska titula, mada ima i onih kojima je Kup draži. Valjda zato što sam malo više doprinio svojim golovima u osvajanju titulu, valjda mi je zbog toga taj trofej draži“.

Amar Osim vam je bezrezervno vjerovao, jasno je to svima. Kakve vam je instrukcije davao prije utakmice?

Ništa specijalno. Šef je uvijek tražio od mene da igram za ekipu, za rezultat, a gol, ako dođe, dobro i jeste, bitno je bilo da ekipa pobjeđuje. Mnogi misle da sam imao povlašten položaj kod Osima, ali zaista to nije tako“.

Dijelili ste dvije godine svlačionicu sa igračima Željezničara. Ko je najpozitivnija ličnost u svlačionici?

Definitivno, Mirsad Bešlija. Zaista, fascinantno je kako je taj momak uvijek raspoložen i spreman za neku pozitivnu priču i zezanciju. I mali Stanić je baš pozitivan dečko“.

Šanse da se vratite na Grbavicu, kako ste rekli, su zaista male. Imate li neku ponudu u džepu?

Ne, stvarno nemam. Ono što je najizvjesnije jeste da se neću vraćati na Grbavicu. A, ponudu od nekog drugog kluba zaista nemam. Ali, bit će, ne sekiram se“, kazao je Lazar Popović, napadač koji je za dvije sezone u dresu Željezničara, u Premijer ligi BiH zabio 12 golova.

 

SCsport/Informer.ba