Izdvojeno Nogomet Sport

Iker Casillas: Nismo bili na svom nivou

Kapiten Real Madrida Iker Casillas izjavio je da njegova ekipa u derbiju protiv Barcelone nije bila na nivou igara koje prikazuje ove sezone, što je uzrok poraza od 1:3.

Real je idealno započeo meč postigavši vodeći pogodak već u 20. sekundi, kada je Karim Benzema iskoristio grešku golmana Barcelone Victora Valdesa.

No, Barcelona je u nastavku došla do preokreta i golovima Alexisa Sancheza u prvom, te Marcela (autogol) i Cesca Fabregasa u drugom poluvremenu, upisala pobjedu.

“Nismo bili na svom nivou. No, ostalo je još 30 utakmica do kraja, ne možemo misliti samo na Barcelonu. Istina je da ovaj poraz boli, jer smo imali dobru seriju i izgubili smo na Bernabeuu“, kazao je Casillas.

Golman Reala stao je u odbranu Cristiana Ronalda, koji je propustio da realizira dobru priliku uoči trećeg gola Barcelone.

“Moramo svi igrati 120 posto, a ne samo Cristiano. Mi smo ekipa i sve kritike su upućene svima nama. Nismo imali sreće, ali to ne smije biti opravdanje”, dodao je.

Casillas se već okrenuo narednim mečevima Reala, navodeći da “kraljevski” klub očekuje meč u Kupu kralja protiv Ponferradine u utorak, a potom i važan susret protiv Seville.

 

Fena/Informer.ba