Izdvojeno Nogomet Sport

Jedina Osimova dilema Adilović ili Selimović?

Ekipa sarajevskog Željezničara odradila je posljednji trening uoči sutrašnjeg uzvratnog duela 3. pretkola Lige Evrope protiv Maccabija iz Tel Aviva.

Sudeći prema posljednjem treningu odrađenom na stadionu Bloomfield, Amar Osim već ima početnih jedanaest za sutrašnji ogled u prijestonici Izraela. Na golu će biti Karić, a ispred njega bi trebala početi odbrambena četvorka Marković, Vasilić, Nyema i Kvesić.

Vezni red činit će Stančeski, Svraka, Zeba, Bešlija i Višća. Jedina dilema bi mogla biti kada je u pitanju jedno mjesto rezervisano za sami vrh napada. Za tu poziciju konkurišu Adilović i Selimović.

Treba istaći da su svi igrači koje je strateg Plavih poveo na put u Izrael večars trenirali punom parom. Povrijeđenih nema.

„Iskreno, mi baš i nemamo jasan plan kako da pobijedi i prođemo u narednu rundi“, kazao je u svom stilu Amar Osim na početku presice održane večeras u Tel Avivu.

„U prvoj smo utakmici igrali dobro, ali to nije bilo dovoljno za bolji rezultat. Realno, Maccabi je igrao vrlo loše u prvoj utakmici na našem terenu, ali je ipak pobijedio. Ovdje očekujem da igraju puno bolje pred svojom publikom. Bit će ovo puno teža utakmica za nas“, kazao je Osim, prenosi SCsport

 

Informer.ba