Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

“Kanonada Bosanca” i “Mancinijevo osvetničko oružje”, neki su od natpisa u britanskim medijima

Britanski mediji danas poslijepodne listom pišu i izvještavaju Džekina o četiri gola

Spektakularan nastup Edina Džeke odjeknuo je, ne samo u Engleskoj, nego u cijelom fudbalskom svijetu.

Četiri gola londonskom Tottenhamu danas poslijepodne, u utakmici koju Englezi nazivaju “lunch time game” (meč u vrijeme ručka), dokaz je da kupovina našeg centarfora nije bila bacanje novca.

Britanski mediji danas poslijepodne listom pišu i izvještavaju Džekina o četiri gola.

Tako najpoznatiji svjetski fudbalski portal goal.com u tekstu naslovljenom “Četiri Džekina gola zakucala londonske čekićare”, piše kako se teško sjetiti u bližoj historiji da je neko bolje odigrao protiv Tottenhama, te spektakularnije otvorio sezonu.

Pet golova u tri meča najava je sjajne godine, piše portal te dodaje kako je teško odlučiti danas da li su “vrijedniji Džekini golovi ili njegova igra bez lopte na terenu”.

Internet izdanje Daily Mailea piše da je Džeko osvetničko oružje Manchester Cityja protiv Tottenhama, podsjećajući na meč od prije dvije godine kada je upravo londonski klub u posljednjem kolu pobijedio City i preuzeo od ovog superbogatog kluba četvrto mjesto u Premiershipu i tkao se plasirao u Ligu prvaka.

Tiražni “The Sun” u naslovu “Eds We Win” nastup Džeke je opisao kao “kanonadu Bosanca na White Hart Lineu” napomenuvši da je debi Samira Nasrija, pristiglog nekoliko dana prije iz Arsenala, apsolutno bačen u sjenu.

“Uvijek sam bio siguran da će Džeko dati mnogo golova. Uvijek je zabijao i u Wolfsburgu”, prenosi “The Sun” izjavu Mancinija nakon utakmice.

“Džeko je najzaslužniji za stopostotni učinak Manchester Cityja ove sezone”, piše BBC.

Podsjećamo, u okviru trećeg kola engleske Premier lige Edin Džeko postigao je četiri pogotka protiv Tottenhama na stadionu White Hart Line u Londonu.

Rezultat je na kraju glasio 1:5 za Manchester City.

 

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba