Košarka Sport Video

King James: Dražen je najbolji stranac koji je ikad igrao u NBA-u!

Dok je pokojni Dražen Petrović nastupao na velikoj pozornici NBA lige LeBron James bio je dječak u prvom razredu osnovne škole.

Ipak, jednoj od najvećih košarkaških zvijezda današnjice nije promakao Draženov utjecaj na američku košarku i talent kojim je u svoje doba oduševio svijet.

Upitan tokom NBA All-Star vikenda što misli ko je najbolji stranac koji je ikada igrao u NBA-u LeBron je prvo rekao Dirk Nowitzki, no u trenutku se predomislio.
“Dražen je bio veliki strijelac, brz i ničeg se nije bojao. Nije se bojao šutirati, nije se bojao trenutka… Ničeg se nije bojao”, kazao je LeBron James i iznenadio američke novinare.

Dražen Petrović proglašen je najboljim šuterom u 35 godina košarke u New Jerseyju, gdje je igrajući za Netse ostavio i najveći trag u NBA-u.
Petrović je za Netse igrao od sezone 1990/1991 pa sve do 1993. godine, kada je kao 28-godišnjak poginuo u saobraćajnoj nesreći. U dvije sezone provedene u New Jerseyju Petrović je u prosjeku postizao preko 20 koševa u svakoj utakmici. Inače, Petrovićev dres je tek jedan od pet koji je klub iz New Jerseyja penzinisao.


SCsport/Informer.ba