Košarka Top

Košarkaši BiH večeras protiv Mađarske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u poljskom gradu Gliwice igra meč posljednjeg kola grupne faze turnira olimpijskih pretkvalifikacija protiv selekcije Mađarske.

Izabranici selektora Adisa Bećiragića nakon dva kola imaju polovičan učinak te će za plasman u polufinale turnira morati večeras da ostvare pobjedu. No, ni pobjeda nad Mađarima košarkašima BiH ne garantira plasman u polufinale, s obzirom na to da bi u slučaju pobjede Portugala nad Poljskom u drugom meču u grupi o učesnicima polufinala odlučivala koš razlika. Olakšavajuća okolnost za “Zmajeve” je što se utakmica između Portugala i Poljske igra tri sata ranije te će znati šta im je potrebno za plasman.

Selektor Bećiragić je i upozorio na to nakon meča s Poljacima, ističući kako se nada “da će Poljaci i Portugalci odigrati na fer način”.

Dvije prvoplasirane ekipe iz dvije grupe plasirat će se u polufinale. U drugoj grupi, čiji mečevi se igraju u Estoniji, su selekcije Češke, Izraela, Estonije i Sjeverne Makedonije.
 
Pobjednik turnira izborit će učešće u kvalifikacijama za OI u Francuskoj neposredno pred početak Igara.

Susret Bosna i Hercegovina – Mađarska igra se od 21 sat.