Izdvojeno Nogomet Sport

Lazio nakon Lulića želi i Pjanića

Nakon što je prije nekoliko dana bh. reprezentativac Senad Lulić postao član rimskog Lazija, nebeskoplavi bi u svojim redovima rado vidjeli i njegovog saigrača iz reprezentacija Miralema Pjanića. Mladi vezista Lyona već se neko vrijeme nalazi na ,listi želja tima sa Olimpica. Predstavnici Lazija, tačnije koordinator Igli Tare i predsjednik Claudio Lotito, jučer su doputovali u Lyon, gdje bi navodno trebali početi pregovore sa bivšim francuskim prvakom oko transfera dva igrača iz francuske lige u Seriju A.

Kako navode italijanski mediji, radi se o Pjaniću i Etienne Capoueu, fudbaleru Toulousea, dvojcu za koje su iz Lazija izgleda opasno zagrizli.

Vrijedi istaći da Pjanić osim bosanskog, ima i državljantsvo Evropske unije, tako da ga u Laziju ne bi morali prijavljivati kao stranog igrača zbog propisa Serije A, koja kažu da ni jedan ekipa tokom jedne sezone ne može dovesti više od jednog igrača van Evrpske unije. Lazio, je navodno, Lyonu za Pjanićeve usluge spreman isplatiti obeštećenje od 12 miliona eura, piše San.

 

Informer.ba