Izdvojeno Nogomet Sport

Liga prvaka: Džeko i Aguero od prve minute, Rooney starta protiv Otelula

Madridski Real će večeras u utakmici s Lyonom nastupiti bez Lassanae Diarre, no Jose Mourinho ipak ima puno manje briga nego u ranijim susretima. Nuri Sahin, Ricardo Carvalho i Raul Albiol su igrači na koje će Special One večeras moći računati, a nije isključeno da od prve minute susret počnu oporavljeni Karim Benzema i Brazilac Marcelo.

Lyon je s druge strane u špansku prijestonicu stigoa bez Lisandra Lopeza, Clementa Greniera i Jeremya Pieda koji su povrijeđeni. Cristiano Gomez Cris, Ederson i Gourcuff mogli bi da počnu susret na Santiago Bernabeu.

Inter će na gostovanje Lillu bez Valtera Samuela koji se povrijedio na utakmici sa Catanijom (1:2). Julio Cesar, Sneijder i Chivu spremni su za ovaj susret, baš kao i Srbin Dejan Stanković.

Cesc Fabregas se vratio treninzima nakon povrede butnog mišića koju je zadobio 1. oktobra. Tako trener Katalonaca Pep Guardiola računa na bivšeg kapitena Arsenala za susret sa češkom Viktorijom iz Plzena.

Manchester United može ponovo da računa na Nemanju Vidića koji je propustio ligaški susret sa Liverpoolom, ali zato u odbrani neće biti Ria Ferdinanda. Alex Ferguson želi da odmori Ferdinanda pred nedeljni gradski derbi sa Džekinim Cityjem. Menadžer Manchester Uniteda potvrdio je povratak Waynea Rooneyja u prvu ekipu nakon što je napadač engleske nogometne reprezentacije iznenađujuće s klupe započeo subotnji derbi protiv Liverpoola.

Manchester City će na svom terenu tražiti prvu pobjedu protiv Villarela, ekipe koja još uvijek nema osvojen niti jedan bod u Grupi A. Edin Džeko, zajedno sa Sergiom Aguerom predvodit će napad Cityja od prve minute. Prema najvama s Ostrva, City će istrčati u formaciji 4-4-2, a iza napadačkog dvojca zaigrat će Nasri, Silva, De Jong i Y. Toure. Zadnju liniju činit će Kompany, Lescott, Kolarov i Richards. Naravno, branit će Hart, piše SCsport.

 

Grupa A
20:45 Manchester City – Villareal
20:45 Napoli – Bayern

Grupa B
18:00 CSKA Moskva – Trabzonspor
20:45 Lille – Inter

Grupa C
20:45 Basel – Benfica
20:45 Otelul – Manchester United

Grupa D

20:45 Dinamo Zagreb – Ajax
20:45 Real Madrid – Olimpic Lyon

 

Informer.ba