Izdvojeno Nogomet Sport

Liga prvaka: Večeras Barcelona – Real Madrid

Nogometaši Barcelone i Reala iz Madrida sastaju se u utorak od 20.45 sati na stadionu “Camp Nou” u revanš susretu polufinala Lige prvaka.

Prvi meč na stadionu “Santiago Bernabeu” Barcelona je dobila sa 2:0 golovima Lea Messija. No, uprkos velikom zaostatku, u “kraljevskom” klubu se ne predaju.

“Trenutno smo u veoma komplikovanoj poziciji, ali moramo da budemo hrabri u Barceloni. Nadamo se da možemo dalje, pokušat ćemo da uradimo dobar posao i da pobijedimo”, izjavio je odbrambeni igrač Reala Sergio Ramos, koji zbog suspenzije neće moći da igra.

“Imena dvije ekipe koje će igrati u finalu Lige prvaka još nisu upisana, nikada se ne zna šta se može dogoditi. Igrat ćemo sa Barcelonom znajući da je finale na program za mjesec dana i da bilo koji od timova može tamo da se nađe“, rekao je golman Reala Iker Casillas.

Borbeni duh u redovima Madriđana pokušao je da probudi i generalni direktor Jorge Valdano, koji je istakao da se “uvijek mora vjerovati u povratak na veliku scenu”.

“Ako samo jedan od dva velika tima može da prođe dalje, neka to bude Real“, poželeo je Valdano.

Trener Reala Jose Mourinho, koji je na prvoj utakmici dobio crveni karton, neće govoriti na konferenciji za novinare, a umjesto njega na raspolaganju medijima bit će njegov pomoćnik Aitor Karanka.

Dok se u Realu nadaju čudu, Katalonci nastoje da ostanu hladne glave i da ne dozvole da ih prednost iz prvog meča opusti. Za vikend je Barcelona u kombinovanom sastavu izgubila od Real Sociedada sa 2:1.

“To nam je bila dobra lekcija da shvatimo da još ništa nije urađeno. Real je veoma dobar tim i nema šta da izgubi, tako da moramo da budemo smireni. Vjerujem da ćemo tokom utakmice imati teških momenata i neophodna nam je podrška navijača”, izjavio je trener Pep Guardiola.

To je sve što je Guardiola rekao o revanšu s Realom na konferenciji za medije poslije prvenstvenog okršaja sa Sociedadom, a razlog je što ne želi da se ponovi scenario pred prvi meč kada su izjavama dizane tenzije.

Kako prenosi španski dnevnik “Marca”, Guardiola je čak naložio igračima i ostataku stručnog štaba da ne komuniciraju s medijima prije meča s Realom.

Meč će suditi Belgijanac Frank De Bleeckere uprkos tome što je Mourinho nagovijestio da je u ranijim mečevima taj sudija favorizirao katalonski tim.

De Bleeckere je sudio prošlogodišnju utakmicu polufinala Lige prvaka, kada je Inter s Mourinhom na čelu eliminirao Barcelonu. Poslije tog meča portugalski trener je izjavio da su sudije pomagale Kataloncima.

 

Fena/Informer.ba