Izdvojeno Nogomet Sport

Liverpool za četiri minute “sredio” Villu

U utakmici 16. kola Premiershipa nogometaši Liverpoola su na gostovanju s 2-0 svladali Aston Villu i probili se na 6. mjesto preskočivši Newcastle.

Liverpool je u razmaku od samo četiri minute postigao dva gola na Villa Parku i tako osigurao petu gostujuću pobjedu ove sezone u Premiershipu. Zanimljivo, igrači Kennyja Dalglisha osvojili su više bodova na strani nego na Anfieldu. S tri boda iz Birminghama imaju 15 gostujućih i 14 domaćih bodova što ih stavlja na diobu 5. mjesta na ljestvici s istim brojem bodova kao i Arsenal, s tim da “topnici” još moraju odigrati derbi kola protiv Manchester Cityja.

Junak Redsa protiv Aston Ville bio je Velšanin Craig Bellamy koji je prvo zabio za 1-0, a potom iz kornera dobro naciljao glavu Slovaka Martina Škrtela koji je povisio na, ispostavilo se konačnih, 2-0.

Liverpool je tokom većeg dijela susreta bio bolja momčad, imali su loptu nešto više vremena u svom posjedu, a izveli su i 10 u odnosu na Villina 4 kornera. O velikoj agresivnosti i želji za pobjedom gostiju svjedoči i podatak da su učinili puno više prekršaja od domaćina 16-5.

Premiership, 16. kolo:

Aston Villa – Liverpool 0-2 (Bellamy 11, Škrtel 15)

Queens Park Rangers – Manchester United 0-2 (Rooney 2, Carrick 56)

Tabela:

1.Manchester United 39,
2. Manchester City 38 (-1),
3. Chelsea 32,
4. Tottenham 31 (-2),
5. Arsenal 29 (-1),
6. Liverpool 29…,
10. Aston Villa 19…

 

Totalsport/Informer.ba