Izdvojeno Nogomet Sport

ManUtd pregazio Chelsea i riješio pitanje prvaka!

Manchester United slavio je na Old Traffordu u velikom derbiju i otišao na nedostižnih šest bodova prednosti…

Manchester United može početi slaviti. Dva kola prije kraja ima šest bodova prednosti i samo mu čudo može oduzeti 19. naslov prvaka Engleske.

Do ključnog trijumfa je došla Fergusonova momčad u izravnom obračunu s drugoplasiranim Chelseajem na Old Traffordu. Pobjeda je goste vraćala u igru za titulu, a sve ostalo išlo je na ruku ‘crvenih vragova’.

Utakmica je savršeno počela za Manchester United. Već nakon 40 sekundi utrčao je Javier Hernandez i zabio za 1:0. U prvih 10 minuta ‘crveni vragovi’ nizali su prilike, a od Chelseaja nije viđeno ništa.

U 23. minuti ManUtd je ponovo zabio. Giggs je izbacio Mikela iz igre, ubacio, a Nemanja Vidić glavom je pogodio u nebranjeni dio mreže.

Van der Saar je uspješno štitio mrežu Uniteda iako je Drogba u nekoliko navrata opasno zaprijetio u posljednjih 15 minuta prvog dijela. No, ostalo je 2:0 do odmora.

U drugom dijelu činilo se da ManUtd kontroliše utakmicu, ali u 68. minuti Lampard je dobro reagirao na jednu ubačenu loptu i spretno zabio pokraj Van der Saara.

Do kraja dvoboja Chelsea nije uspio ozbiljno zaprijetiti. U 88. minuti Fernando Torres opalio je s ruba kaznenog prostora pokraj lijeve stative i to je bila jedina prilika gostiju za izjednačenje. Rooney je pak imao tri čiste prilike i samo je čudo spasilo Čecha od trećeg primljenog pogotka.

ManUtd je tako stigao do ključne prvenstvene pobjede i treba mu još samo jedan bod u zadnja dva kola za matematičku potvrdu naslova prvaka.

 

gol.hr/informer.ba