Izdvojeno Nogomet Sport

Messi: Igrat ću finale kao da mi je zadnja utakmica

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi stao je pred novinare pet dana uoči finala Lige prvaka u kojem će  Barcelona na londonskom Wembleyju igrati protiv Manchester Uniteda.

To su dvije ekipe koje su se i prije dvije godine sudarile u finalu, Barcelona je slavila s 2:0, a jedan od junaka bio je i Messi koji je na rimskom Olimpicu zabio drugi pogodak za Katalonce.

Imam lijepe uspomene na Rim. I ovogodišnji će finale biti poseban, a ja ću igrati kao da mi je to zadnja utakmica“, naglasio je argentinski genijalac, osvrnuvši se potom na Manchester United.

Igrat ćemo protiv velikog suparnika koji u sastavu ima sjajne igrače poput Waynea Rooneyja. Mislim da nas čeka izjednačena utakmica, bez favorita. Obje ekipe mogu pobijediti, to su utakmice koje odlučuju detalji.

Messi je iskoristio konferenciju za novinare kako bi čestitao Cristijanu Ronaldu na osvojenom trofeju “Pichichi”  najboljeg strijelca španskog prvenstva.

“Volio bih da sam osvojio “Pichichi”, ali Cristiano je postigao mnoštvo golova u posljednjih nekoliko utakmica. Čestitam mu, ali meni je važnije da pobijedim u finalu Lige prvaka. Draži su mi ekipni uspjesi.”

 

Informer.ba