Nogomet Sport

Mirror: Mourinho će na ljeto postati Džekin šef

Iako njegov Real trenutno drži prvo mjesto u španskoj Primeri, porazi od Barcelone donekle su uzdrmali poziciju Josea Mourinha na klupi Kraljeva. Istina, iz Madrida stalno dolaze vijesti da je Mourinhova pozicija sigurna, no mediji sve glasnije pričaju da će Portugalac na ljeto napustiti Santiago Bernabeu. Engleski mediji su to jedva dočekali. Dok neki tvrde da će Portugalac naslijediti sir Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda, drugi tvrde da će se Portugalac preseliti u Manchester, ali ne United nego u City.

Sam Mourinho je nekoliko puta naglasio da se želi vratiti u engleski nogomet, što je izazvalo dosta nagađanja o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru, a Mirror tvrdi da je to upravo klub našeg Edina Džeke, Manchester City.

Vlasnik Manchester Cityja, šeik Mansour je poslao jasnu poruku sadašnjem treneru Robertu Manciniju kazavši da je razočaran zato što je klub ispao iz FA Cupa, a ukoliko ne osvoji naslov, teško da će se italijanski stručnjak spasiti od otkaza.

Šeiku Mansouru novac nije problem, tako da eventualna odšteta Realu neće biti nikakva prepreka, a sasvim sigurno je da bi u tom slučaju vlasnik Cityja bez problema duboko zavukao ruku u džep i, ako treba, napisao bianco ček, samo da Mourinho potpiše.

 

SCsport/Informer.ba