Izdvojeno Nogomet Sport

Misimović se vraća u Wolfsburg!?

Problemi koje Wolfsburg ima sa  sa brazilcem Diegom  mogao bi biti riješeni tako što bi o umjesto Brazilca vratio njegovog predhodnika – Zvjezdana Misimovića!

Diego se ponio krajnje neprofesionalno kada je napustio ekipu Wolfsburga uoči odlučujuće utakmice  Bundeslige sa Hoffenheimom u prošlom kolu. U Wolfsburgu su zbog toga već krenuli u potragu za njegovim nasljednikom, a ta se potraga suzila na samo jedno ime – Zvjezdan Misimović.
Naš reprezentativac  Zvjezdan Misimović napustio je Wolfsburg u avgustu 2010. godine i prešao u Galatasaray, a nekoliko dana prije tog Diego je za 15 miliona eura stigao iz Juventusa. Misimović je nedugo nakon toga ponovo promijenio klub, postavši član moskovskog Dinama.

Za sada nije bilo nikakvog zvaničnog kontakta, ali u fudbalu je sve moguće. Sačekajmo još pa ćemo vidjeti šta će se desiti“, rekao je Miske za njemačkim medijima.

Novi-stari trener Wolfsburga Felix Magath jako cijeni igračke kvalitete Zvjezdana Misimovića, pa ga je želio dovesti i u Schalke, ali je tada Galatasaray bio brži. Ipak, Magath se vratio u Wolfsburg i vrlo je moguće da u tu ekipu pokuša vratiti igrača sa kojim je sarađivao dobar dio svoje karijere.

 

Informer.ba