Izdvojeno Nogomet Sport

Mourinho napušta Real, vraća se u Englesku?

Jose Mourinho se navodno vraća u Englesku, ali još nije poznato o kojem klubu se radi.

Mourinho je na izlaznim vratima Santiago Bernabeua, a na njegovo mjesto će najvjerovatnije doći bivši selektor Argentine i Čilea Marcelo Bielsa. Tako barem piše madridska Marca, koja je obično najupućenija u dešavanja u Real Madridu,  piše Gol.hr.

Mourinho bi trebao napustiti klupu Reala na kraju sezone, a argentinski trener je glavni kandidat za njegovog nasljednika. Marca špekuliše kako je Realovo vodstvo nezadovoljno Mourinhovim učinkom u tekućoj sezoni.

„Kraljevski klub“ je realno već odavno ispao iz utrke s Barcelonom za titulu prvaka Španije, a „blau grana“ je bila bolja od svog najvećeg rivala i u polufinalu Lige prvaka.

Mourinho je s Realom, doduše, osvojio Kup kralja, ali taj trofej nema ni približnu težinu kao prvenstvo i Liga prvaka, prenosi Gol.hr.

Uz manjak rezultatske uspješnosti, Mourinhu se zamjera i suviše defanzivna taktika koja je u ogromnoj suprotnosti s tradicionalnim stilom igre na koji su navikli navijači Real Madrida.

Za razliku od Mourinha, Bielsa je u odličnim odnosima sa sportskim direktorom Reala Jorgeom Valdanom, koji se otpočetka nije slagao s predsjednikom Florentinom Perezom oko angažmana portugalskog stručnjaka.

Argentinski trener trenutno pregovora sa Sevillom, ali to je manje važno, jer je sasvim jasno da se klupa Reala ne odbija. Mourinho bi se, prema navodima Marce, trebao vratiti u jedan od velikih engleskih klubova, ali još se ne zna o kojem se tačno klubu radi.

 

Informer.ba